StoryEditor
zapaljeni transparenti

Porto optužuje Torcidu da su transparente ukrali iz klupskog muzeja, oglasio se i Andre Villas-Boas

Piše desk  /  20.03.2024., 09:41h

Hajduk je u utakmici 27. kola SuperSport HNL-a izgubio 1:2 od Lokomotive. Na toj utakmici Torcida se sredinom prvog poluvremena pohvalila dvama otetim udarnim transparentima navijača Porta.

Transparente su torcidaši izvjesili na Sjeveru uz poruku "Pozdrav vulkanizerima". Podsjetimo, Torcida je pobratimljena s najžešćim Portovim rivalima, navijačima Benfice. Oduzeti suparnički transparent predstavlja najveću pobjedu u navijačkom svijetu, a velika je šansa da ih je Torcida uzela na nedavnom derbiju u Portu, gdje su stigli u društvu navijača Benfice.

U Portu su bijesni i Torcidinu akciju nazivaju krađom budući da su transparenti izneseni iz klupskog muzeja. 

"Vijesti o nestanku transparenata Colectiva i Super Dragõesa, doniranih prilikom otvaranja klupskog muzeja 2013. godine, možemo samo svrstati u sramotne. Ovaj čin demonstrira karakter počinitelja zločina. Bez imena i bez časti! Također, ostavljamo i opomenu za djelovanje kluba u ovom procesu, posebice ravnatelja muzeja i osiguranja našeg kluba", objavila je Portova navijačka skupina Colectivo Ultras 95.

Villas-Boas: Mora se utvrditi odgovornost

Ovu situaciju prokomentirao je i André Villas-Boas, portugalski trener koji je u periodu od 2010. do 2011. sjedio na klupi Porta. Kasnije je vodio i Tottenham i Chelsea, a sada je kandidat za predsjednika Porta.

"Porto svojom odlukom nije obavijestio svoje članove kada su transparenti ukradeni. Razlozi zašto su to učinili nepoznati su, ali to je u skladu s nizom radnji koje uprava poduzima i nastavlja ne obavještavati partnere. Članovi nisu bili obaviješteni, predstavnici navijača nisu bili obaviješteni, a u navijačkom pokretu krađa transparenta je svetinja. Mora se utvrditi odgovornost. Kako ćemo onda imati transparentno i sigurno glasanje 27. travnja ako sigurnost u muzeju nije zajamčena?" pita se Villas-Boas.

Porto je objavio da postoje snimke na kojima se vide lopovi i da policija radi na ovom slučaju.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 09:22