StoryEditor
bh. veznjak

Pjanić: "I Messi se čudio zašto me Koeman ne stavlja u igru"

Piše desk  /  11.09.2021., 16:46h
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić napustio je Barcelonu ovog ljeta nakon razočaravajuće sezone i otišao u Bešiktaš, a ponovo je došao u centar pažnje izjavama o svom bivšem treneru Ronaldu Koemanu.

Bh. veznjak je ranije prešao u Barcu u razmjeni s Juventusom kada je Arthuro otišao u drugom smjeru, ali je skupio samo 19 ligaških nastupa i 619 minuta u prošloj sezoni.

Njegov odnos s Koemanom nije bio dobar, toliko da je to primijetio čak i Lionel Messi.

"Bešiktaš me silno želio posljednjih dana prijelaznog roka i nisam mogao ostati u Barceloni s Koemanom. Izgubio bih još godinu, a to nisam želio", rekao je Pjanić za Tuttosport te dodao:

"Koeman je sa mnom imao stav koji niko nije razumio, čak ni Messi. Leo me je prošle godine nekoliko puta pitao: 'Ali zašto ti ne dopušta da igraš? Je li se nešto dogodilo?'"

Podsjetimo, Pjanić se prvo istakao u Metzu, odakle je 2008. godine prešao u Lyon. Tu je proveo tri sezone, a onda otišao u Italiju gdje je potpisao za Romu. U vječnom gradu je proveo pet godina prije prelaska u Juventus, gdje je bio priznat kao jedan od najboljih veznjaka u Europi. U međuvremenu je odigrao 102 utakmice za reprezentaciju BiH.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 14:11