StoryEditor
na krv i nož

On će pokušati nadmudriti Krznara, pogledajte kako se žestoko posvađao s Bjelicom

Piše desk  /  19.10.2021., 12:13h
Ne pričam više s njim, on nije pokazao nimalo respekta prema meni - govorio je Bjelica

Dietmar Kühbauer ipak je dočekao Dinamo na Rapidovoj klupi. Nagađalo se zadnjih tjedana da bi ga klupsko vodstvo moglo otpustiti, kad je najviše 'gorjelo' spasila ga je pobjeda protiv Tirola (5:2) uoči reprezentativne stanke. Međutim, činjenica da Rapid trenutno igra svoju najslabiju sezonu u povijesti stoji mu i dalje kao mač nad glavom, čak i unatoč tome što će mnogi reći, pa i on sam, da je Rapidova igra mnogo bolja od rezultata. I da se negdje mora otvoriti, pišu Sportske novosti.

No, Dietmar Kühbauer ima kredit, već je tri godine na Rapidovoj klupi, Bečane je vratio u vrh austrijskog nogometa, dvije godine zaredom Rapid je bio drugi, što je u današnjem odnosu snaga krajnji domet za bilo koji austrijski klub, s obzirom na strašnu dominaciju Red Bulla. Kühbauer je i igračka legenda Rapida, taj je veznjak upisao preko 150 nastupa za 'rapidlere', ima i 55 utakmica u reprezentaciji, a bio je i član sjajne momčadi Bečana koja je 1996. izgubila (0:1) u finalu Kupa kupova od PSG-a. Život mu je obilježila i privatna tragedija, trudna supruga poginula je u prometnoj nesreći, dok je dolazila po njega na bečki aerodrom, kad se vraćao s Rapidovih priprema u Dubaiju. Nakon toga je otišao iz Austrije, igrao u Sociedadu i Wolfsburgu da bi karijeru ipak završio u domovini, u Mattersburgu.

Kao trener još nema trofej, a široj javnosti i izvan Austrije najpoznatiji je po velikoj svađi s Nenadom Bjelicom. Dok je Bjelica bio trener WAC-a, a Kühbauer na klupi Admire, nakon jedne utakmice zakačili su se pred kamerama dok su davali izjave za televiziju. Bio je to nastavak događanja sa same utakmice kad je Kühbauer bio vrlo neugodan prema Bjelici, što je današnji Osijekov trener komentirao i kasnije:

- Ne pričam više s njim, on nije pokazao nimalo respekta prema meni!

I danas se na internetu može vidjeti snimka tog intervjua, jedan kraj drugoga Bjelica i Kühbauer komentiraju utakmicu, upadaju jedan drugome u riječ, otvoreno se prepiru. Austrijski nogometni portal Laola1.at nedavno je taj intervju uvrstila u TOP 15 legendarnih sportskih intervjua u povijesti, svrstavši ga na sedmo mjesto uz komentar:

- Kad je Dietmar Kühbauer i bio trener Admire a Bjelica na klupi WAC-a, nakon jedne utakmice došlo je do velike bitke riječima. Dva su trenera dokazala da ne morate koristiti psovke da biste vrijeđali svog kolegu!

Najbolje od svega, nakon što je Bjelica otišao iz WAC-a u bečku Austriju, nekoliko mjeseci v.d. trenera bio je njegov dotadašnji pomoćnik Slobodan Grubor, a onda je na klupu Wolfsbergera došao - Dietmar Kühbauer.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 10:00