StoryEditor
kapetan hrvatska

Modrić se priključio treninzima Real Madrida

Piše hina  /  29.12.2022., 19:50h

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić priključio se u četvrtak treninzima Real Madrida nakon što se vratio s odmora poslije Svjetskog prvenstva, no u petak će vjerojatno propustiti utakmicu protiv Valladolida u španjolskom prvenstvu.

Modrić, 37-godišnji vezni igrač, prije dvanaest dana je s Hrvatskom osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Katru nakon čega je bio na odmoru s obitelji. U četvrtak je trenirao u klupskom kampu na sjeveru Madrida, gdje su također bili i Eduardo Camavinga te Aurelien Tchouameni koji su s Francuskom bili poraženi u finalu od Argentine.

"Igrači koji su nam se danas priključili radili su po posebnom programu", izjavio je Realov trener Carlo Ancelotti na konferenciji za medije. "Svi su dostupni no prednost ću dati onima koji su trenirali s nama zadnjih dana", rekao je.

Modrić je na treningu igrao sa suigračima koji će u petak istrčati u Valladolidu, pokazuju fotografije koje je klub objavio s treninga zatvorenog za medije.

Ancelotti ima na okupu sve igrače osim napadača Mariana Diaza jer je ozlijedio zglob noge.

"Do ožujka nas čeka puno utakmica, potrebno je procijeniti mogućnosti svakoga od igrača. Bitno je da svi budu fizički spremni. Onima koji su igrali na Svjetskom prvenstvu morali smo dati odmor. No odmora sada više nema jer ćemo do 19. veljače igrati svaka tri dana", rekao je Ancelotti.

Nekim igračima, među kojima su Modrić i veznjak Toni Kroos, ugovor istječe za šest mjeseci, 30.lipnja.

"To je tema koja me ne brine jer sve te igrače vidim jako predane treniranju. Ceballos, Asensio, Modrić, Kroos...Imat ćemo vremena za procijeniti svakoga od njih. Potpuno vjerujem tim igračima sve do lipnja. Budu li smatrali da im je bolje otići, također ću biti zadovoljan", izjavio je Ancelotti.

Za četiri dana se otvara zimski prijelazni rok ali europski prvak Real Madrid nema namjeru dovoditi nove igrače.

"Imamo dobru momčad, ne trebaju nam novi igrači. Pojačanja nam nisu potrebna. Smatram da imamo bolju momčad nego u ovo vrijeme prije godinu dana", odgovorio je trener. "Kada je pak riječ o odlascima, vidjet ćemo što će odlučiti oni koji igraju manje", dodao je.

Nakon što je Hrvatska u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva pobijedila Brazil, klupu te južnoameričke reprezentacije napustio je izbornik Tite. Mediji su nagađali da bi Ancelotti mogao postati novi izbornik Brazila.

"Ne znam postoji li interes jer me nisu kontaktirali", rekao je Ancelotti. "U svakom slučaju, zahvalan sam, no moja je pozicija jasna. Sretan sam u ovoj svojoj pustolovini ovdje te ću nastaviti biti trener sve dok mi Real Madrid ne kaže da je gotovo", napomenuo je.

Ancelotti, koji je prošle sezone s "Kraljevskim klubom" osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i Superkup, a zatim i europski Superkup, ima ugovor do 30.lipnja 2024. godine.

Real Madrid se trenutačno nalazi na drugom mjestu u prvenstvu s dva boda zaostatka za Barcelonom. Njegov suparnik Valladolid zauzima 12. mjesto među 20 klubova Primere.

Modrić, koji je u klubu od 2012. godine, u momčad bi se mogao vratiti 7.siječnja kada Real Madrid gostuje kod devetoplasiranog Villarreala.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:31