StoryEditor
magija

Modrić objavio snimku "asistencije desetljeća" iz drugog kuta

Piše desk  /  15.04.2022., 11:48h
Real Madrid i Luka Modrić objavili su na Instagramu dodavanje za Rodrygov gol, ono koje je vrlo brzo prozvanom asistencijom desetljeća. Kut snimke još bolje otkriva Modrićevu genijalnost, ali i reakciju publike koja je ispratila akciju iza Chelseajevog gola.

Podsjetimo, dodavanje koje je spasilo Real Madrid ispadanja iz Lige prvaka i bilo uzrok novom nizu hvalospjeva na račun hrvatskog kapetana, dogodilo se u 80. minuti uzvratne utakmice Lige prvaka. Real, koji je u tim trenucima gubio 0:3 i bio na pragu ispadanja iz natjecanja, Modrićevim dodavanjem i Rodrygovim golom osigurao je produžetak u kojem je Karim Benzema pogodio za 2:3. Kombinacija tog poraza i pobjede 3:1 u prvoj utakmici osigurali su Realu mjesto među posljednja četiri u Ligi prvaka.

Modriću je utakmica učvrstila status legende, već odavno zaslužen igrama i rezultatima u Real Madridu.

"Nogometaševu genijalnost nekada ne pokazuje ono što napravi, nego i ono što ne napravi. Modrić je trebao dodati loptu Viniju, koji je bio slobodan i s dovoljno prostora. Za to je bilo dovoljno jednostavno dodavanje, tehnički neizazovno. Ipak, odlučio je ne napraviti logično. Umjesto toga odabrao je visokorizični centaršut vanjskim dijelom noge. U njegovoj izvedbi bio je kirurški precizan i točno na Rodrygovu nogu. Deset minuta udaljen od eliminacije iz Lige prvaka, umjesto logike Modrić je odabrao čaroliju."

Tim riječima asistenciju su opisali na stranici navijača Modrićevog kluba Real Madrid Edition, a njom se i danas hvale i Real i sam Modrić. I to snimkom iz kuta na kojem ona izgleda još i bolje.      

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 11:16