StoryEditor
liga prvaka

Xavi ogorčen na suca: "On ne razumije igru. Katastrofa! Taj crveni karton nas je dotukao"

Piše desk  /  17.04.2024., 09:17h

PSG je u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka kod kuće izgubio s 2:3, no u uzvratu u Španjolskoj je porazio Barcu s 4:1 te ukupnim rezultatom 6:4 izborio polufinale. Parižani su posljednji put igrali u polufinalu 2021., dok će Borussiji to biti prvo polufinale nakon 2013. Barcelona je fantastično otvorila utakmicu i povela je golom Raphinhe u 12. minuti, no sve se preokrenulo kad je u 29. minuti Araujo dobio crveni karton.

PSG je brojčanu prednost znalački iskoristio i do poluvremena je najprije izjednačio golom Dembelea (40.), a onda je početkom nastavka i preokrenuo golovima Vitinhe (55.) i Mbappea (60.) s 11 metara. Priču je zaključio Mbappe u 89. minuti nakon kontre.

U 55. minuti je isključen i trener Barcelone Xavi. Nakon jednog faula na centru za PSG Xavi je na aut-liniji počeo divljati i točno ispred četvrtog suca je nogom udario reklamu Lige prvaka. Rumunjski sudac Kovacs mu je odmah pokazao crveni karton i poslao ga na tribine.

"Barca će pokušati opet. Odigrali smo jako dobru sezonu Lige prvaka i iduće godine ćemo pokušati ponovno. S 10 igrača je jako teško igrati s PSG-om. Šteta što nam je čitav posao ove sezone završio ovako samo zbog jedne odluke. Volio bih da sam mogao protiv Luisa Enriquea igrati 11 na 11", rekao je nakon utakmice Xavi i dodao:

"Dok smo bili ravnopravni, bila je to sasvim druga utakmica. Bili smo odlično organizirani u igri 11 na 11. Rekao sam sucu da je donio jako lošu odluku kad je isključio Arauja. Rekao sam mu da ne razumije igru. Bila je to katastrofa. Ne volim pričati o sucima, ali ta nas je odluka dotukla."

U drugom susretu večeri Borussia Dortmund je na svom terenu pobijedila Atletico Madrid s 4:2 i tako nadoknadila zaostatak iz prvog susreta te prošla dalje s ukupnih 5:4.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 23:26