StoryEditor
preminuo u 54. godini

Mihajlovićeva liječnica: S ovakvom bolešću se nikad nisam suočila

Piše D  /  17.12.2022., 11:19h

Umro je Siniša Mihajlović. Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije te nogometni trener preminuo je u 54. godini od leukemije, teške bolesti s kojom se borio godinama. Mihajlovićeva obitelj putem talijanskih medija objavila je vijest o njegovoj smrti te zahvalila doktorima na brizi. Jedna od Mihajlovićevih liječnica bila je Francesca Bonifazi:

"Za mene je od prvog do posljednjeg dana bio predivna osoba, vrlo jaka. Ukazao mi je sve moguće povjerenje, no ova opaka bolest bila je najagresivnija s kojom sam se ikada suočila. Dao nam je nogometnu i životnu lekciju u svakom smislu. Hrabrio je on mene, hrabrila sam ja njega. Jako je volio život i radio je sve da nastavi živjeti."

U nedjelju je sve krenulo po zlu

"Bio je spreman izdržati svu bol i svu moguću patnju. Nije htio ostaviti svoju obitelj. Obožavao je nogomet, to je bio njegov svijet, a porodica je bila njegov kisik", rekla je Bonifazi. Novinari pišu kako je Mihajlović s prijateljima imao planove za siječanj, no situacija se jako pogoršala u nedjelju, kada mu je naglo porasla temperatura zbog infekcije slabog organizma i vrlo teških terapija.

Mihajlović je od ponedjeljka bio u farmakološkoj komi. U petak je preminuo. Farmakološka koma je kontrolirana koma u koju se pacijent namjerno uvodi. To je metoda liječenja koja se koristi u jedinicama intenzivne njege.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:01