StoryEditor
hvalospjevi

Marca: Srećom, nogomet još uvijek ima ljude poput Modrića

Piše desk  /  17.01.2022., 07:46h
Nogometaši Real Madrida osvojili su španjolski superkup nakon što su u finalu u saudijskom Rijadu pobijedili Athletic Bilbao 2:0. Nagradu za najboljeg igrača utakmice dobio je Luka Modrić, koji je i pogotkom u 38. minuti doveo svoju momčad u vodstvo.

Španjolski mediji ponovo o Hrvatu pišu hvalospjeve, a Marca ih stavlja u tekst pod naslovom "Srećom, nogomet još uvijek ima ljude poput Modrića".

"DJ je na stadionu rasplesao ljude, a spiker je gol Luke Modrića popratio uzvikom kao da je on postignut u finalu Lige prvaka. Ljepota gola zaslužila je takav tretman jer je Hrvat iz svog šešira još jednom izvukao genijalnost. Nećemo više spominjati Modrićeve godine budući da je Hrvat u misiji svakodnevnog podsjećanja da se one na njega ne odnose", navodi Marca.

Mundo Deportivo svoj tekst o hrvatskom kapetanu otvara ovako: "Modrić se ponovo maskirao u heroja da bi prekinuo sušu od 549 dana koliko Real nije osvojio nijedan trofej. Postigao je svoj prvi gol ove sezone u najboljem scenariju nakon što je s pogocima koketirao u utakmicama protiv Getafea i Valencije, kada je pogađao okvir vrata. Athletic nije znao kako dešifrirati Modrića."

"Savršeno je radio ono što se od njega tražilo, kao što to, uz vrlo rijetke iznimke, čini i obično. Čuvao je svoju poziciju, kontrolirao tempo s Tonijem Kroosom i pronalazio rupe iza Bilbaovih stopera. Nitko bolje od Modrića ne utjelovljuje sustav igre koji Ancelotti igra s kameleonskim Realom koji se sposoban prilagoditi svakoj situaciji", dodaje se.

Modriću je osvojeni trofej bio 17. s Real Madridom. U dresu tog kluba osvojio je četiri Lige prvaka, dva prvenstva, četiri superkupa, tri klupska svjetska prvenstva, tri UEFA-ina Superkupa te Kup kralja.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 00:52