StoryEditor
dramatična utakmica

Manchester United dominirao pa ispao iz FA kupa od drugoligaša na penale

Piše Desk  /  05.02.2022., 07:48h
Manchester United nije uspio zabiti iz mnoštva prilika, a onda je M‘boro još izjednačio nakon gola kojem je prethodilo očito igranje rukom. A ono najgore stiglo je neutješnog mladića.

Tek mu je 19 godina, a dobio je odgovornost ostaviti 'crvene vragove' u raspucavanju za ostanak u FA Kupu, ali Anthony Elanga nije se uspio nositi s pritiskom i loptu je raspalio daleko na tribine za veliko slavlje drugoligaša Middlesbrougha protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu 8-7 (1-1)!

Imali su sve na pladnju domaći nogometaši, realno bili mnogo bolja momčad cijelu utakmicu, ali na kraju su ispali. Mogli su povesti preko Ronalda u 20. minuti, ali Cristiano je pucao pokraj gola iz penala i ostavio sve u čudu. No, u 25. minuti je Bruno Fernandes asistirao Jadonu Sanchu za olakšanje.

Ipak, u 64. minuti pogađa Crooks za izjednačenje iz jedne od rijetkih prilika. United je pucao 30 puta prema golu, od toga devet puta u okvir, a zabili su samo jedan gol. Doduše, spomenuti gol M'bora ostat će u sjeni igranja rukom asistenta Watmorea koji je očigledno igrao rukom, ali VAR nije reagirao. 

Dominirao je United i dalje, ali u 120 minuta nisu uspjeli završiti utakmicu u svoju korist. Krenulo se u dramu raspucavanja penala, a gledali smo šuteve kod kojih golmani i nisu imali previše šanse. I onda u osmoj seriji penala Elanga šalje loptu daleko na tribine za veliko slavlje drugoligaša. prenose 24sata.hr.

Podizali su suigrači glavu neutješnog Elange, navijači su ga pozdravili svjesni da im je on budućnost i pomirili se s ispadanjem...

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 13:16