StoryEditor
opisao iskustvo

Luka Modrić je bio na Abramovičevoj jahti: "Oko mene 20 tjelohranitelja..."

Piše desk  /  04.03.2022., 12:18h
– Bila je to golema jahta! Bio je to lijep trenutak i malo smo popričali – on je vrlo ugodna osoba. Tamo sam ga prvi put sreo i malo smo razgovarali, ali to je bilo to. Ta jahta je bila nevjerojatna, međutim...

Ruski milijarder Roman Abramovič ovih je dana na naslovnicama svjetskih medija nakon što je odlučio prodati Chelsea, klub koji je preuzeo 2003. i u koji je uložio silne milijune.

Abramovič, koji slovi kao Putinov oligarh, na ovaj se potez odlučio nakon što je Rusija napala Ukrajinu i nakon što je postao "persona non grata" u Velikoj Britaniji.

Abramovič će za Chelsea tražiti oko tri milijarde eura, prodaju kluba navodno će voditi američka banka Raine Group, a ciljana skupina ruskog milijardera američki su kupci jer su investitori iz Kine, s Dalekog istoka ili istočne Europe presušili.

Ujedno, Abramovič je istaknuo da će sredstva od prodaje kluba donirati u zakladu koja će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini, što će uključivati osiguravanje ključnih sredstava za hitne i neposredne potrebe žrtava, kao i potporu dugoročnom radu na oporavku.

A zanimljivo je da se u Abramovičevo veliko bogatstvo osobno uvjerio i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, podsjeća Večernji list.

Bilo je to 2011. godine dok je Luka igrao za Tottenham. Abramovič ga je pozvao na svoju jahtu na Azurnoj obali i pokušao ga uvjeriti da potpiše za Chelsea.

– Bilo je vrlo uzbudljivo. 20-ak ljudi koji su bili članovi osiguranja dočekali su nas na jahti. Sve je bilo brzo i dobro organizirano. Nakon što smo ugodno sjeli za jedan od luksuznih stolova, došao je Abramovič – ispričao je jednom Modrić te ispričao što mu je Abramovič tada rekao:

– Znamo da si kvalitetan igrač, želio bih te dovesti u Chelsea. Misliš li da će se Tottenham odupirati transferu?

Modrić kaže da je Abramovičeva jahta impresivna.

– Bila je to golema jahta! Bio je to lijep trenutak i malo smo popričali – on je vrlo ugodna osoba. Tamo sam ga prvi put sreo i malo smo razgovarali, ali to je bilo to. Ta jahta je bila nevjerojatna, međutim...

Tottenham tada nije dopustio transfer u Chelsea nego je Luka 2012. godine prešao u Real Madrid. Ostalo je povijest.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 14:30