09.07.2022., Stadion u Maksimiru, Zagreb - Utakmica Superkupa izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk. Lovre Kalinic, Mislav Orsic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELLGORAN STANZL/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
hrvatski superkup

Lovre Kalinić: "Nikako nismo mogli doći do zraka", Ljubičić: "Za mene nije moglo početi bolje!"

Piše desk  /  09.07.2022., 23:07h

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli osvojiti hrvatski Superkup. Na Maksimiru su protiv Dinama odigrali 0:0 kroz 90 minuta, no onda i pali 4:1 pri izvođenju jedanaesteraca za titulu.

Dinamo je imao inicijativu i napadao u utakmici u kojoj je bio domaćin, a zahvaljujući Lovri Kaliniću, premda se ne može reći da Hajduk nije imao svojih šansi, utakmica je otišla do raspucavanja penala.

Prvu izjavu nakon utakmice dao je baš Hajdukov golman: "Znali smo kvalitetu Dinama. Pripremali smo se, prvo poluvrijeme donekle smo parirali. Oni su preuzeli inicijativu, došli smo do penala, ali sreća nije bila na našoj strani. Nesvjesno smo se povukli, nikako nismo mogli doći do zraka. Ostaje žal, mogli smo i penale izgurati do kraja. Nedostajalo je sportske sreće, ali idemo dalje uzdignute glave. Ovo nam je škola za dalje", rekao je Kalinić, prenosi Index.

Ante Čačić sve je iznenadio odlukom da od prve na poziciju lijevog beka stavi Roberta Ljubičića, 22-godišnjeg igrača koji je u Dinamo stigao ovo ljeto iz bečkog Rapida, a inače je po vokaciji veznjak. Nekadašnji mladi reprezentativac Austrije bio je solidan u debiju. 

"Za mene nije moglo početi bolje nego da u prvoj utakmici osvojimo titulu i to dok igram na lijevom beku gdje nisam baš često. Sa svojom igrom sam zadovoljan, najbitnije mi je bilo da sačuvam svoju stranu i preko nje nisu napravili puno šansi. Prvi dojam zagrebačke publike mi je - vrh. Podržali su nas, atmosfera je bila sjajna", rekao je Ljubičić nakon utakmice. 

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 13:15