13.06.2022., Zagreb - Okupljanje i prvi trening igraca Dinama Photo: Zeljko Hladika/PIXSELLZELJKO HLADIKA/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
transferi

Ljubičić iz bečkog Rapida u Dinamo

Piše hina  /  13.06.2022., 21:11h

Austrijanac Robert Ljubičić (23) novi je igrač zagrebačkog Dinama, a za 23-godišnjeg veznjaka Dinamo je bečkom Rapidu platio dva milijuna eura, potvrdio je hrvatski prvak.

Ljubičić je odigrao dvije utakmice za hrvatsku U-20 reprezentaciju, a onda je bio pozvan u mladu austrijsku reprezentaciju dok za A selekciju Austrije još nije nastupio. U Rapid je stigao iz St. Poltena prošlog ljeta kao slobodan igrač, a u 40 nastupa za Rapid prošle sezone upisao je četiri gola i sedam asistencija.Ljubičić nastavlja tradiciju povezivanja bečkog i zagrebačkog kluba. U modernoj povijesti plavih i zelenih najveću su pažnju, između ostalih imena, privukli treneri Otto Barić i Vlatko Marković, a uz njih igrama na terenu Zlatko Cico Kranjčar, Petar Bručić, Mladen Munjaković, Mario Bazina, Georg Koch...

"Dolazak u Dinamo za mene je velika čast i sretan sam što je sve prošlo u redu. Veselim se svemu što je ispred mene. Igrao sam protiv Dinama u Europa ligi u zadnjoj sezoni, bio sam sretan već kad sam čuo da ćemo igrati protiv zagrebačkog kluba", rekao je Ljubičić za Dinamovu klupsku stranicu. 

Ljubičić je kao junior karijeru započeo u Rapidu, a njegov stariji brat Dejan igra za njemački Koeln.

"Robert je u prošloj sezoni apsolutno ispunio naša očekivanja. Na vrijeme nas je obavijestio da se želi preseliti u domovinu svojih roditelja, a budući da smo s odgovornim ljudima u zagrebačkom Dinamu pronašli i ekonomski razumno rješenje, sada imamo transfer odobren", rekao je Zoran Barišić, sportski direktor Rapida.

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 16:40