StoryEditor
ep za rukometašice

Kaos na rukometnom EP-u, dvorana u Podgorici prokišnjava, predsjednik saveza se popeo krov kako bi ga popravio

Piše desk  /  05.11.2022., 17:21h

Dvorana u Sportskom centru Morača, prokišnjava, javljaju crnogorski mediji, te postoji zabrinutost, kako za sigurnost, tako i za regularnost odigravanja utakmica Europskog prvenstva za žene u rukometu.

Prokišnjavanje dijela krova Sportskog centra Morača ne bi trebala ugroziti i/ili odgoditi početak Europskog prvenstva, rekao je direktor Sportskih objekata Podgorice Vojislav Marković.

Marković je rekao da se voda pojavila samo na dijelu tribina, ali ne i na terenu. Prema njegovim riječima, do prokišnjavanja je došlo na dijelu krova koji pokriva tribine.

“Problem koji se dogodio ne bi trebao ugroziti utakmicu, jer vode nema na terenu”, rekao je Marković za RTCG.

Marković je istaknuo da se radi o velikoj krovnoj površini i da problem na krovu nije moguće uočiti kada nema kiše.

On je istaknuo da su obilne kiše s olujnim vjetrom izazvale probijanje vode u dijelu krovne konstrukcije. Marković je najavio da će nadležne službe, ulažu maksimalne napore da riješe problem do početka prvih utakmica na prvenstvu Europe, u grupi, u kojoj se nalaze Crne Gora, Španjolska, Njemačka i Poljska.

Marković je naglasio da se redovno kontroliraju konstrukciju krova i da su sva mišljenja struke pozitivna jer nema pomjeranja u konstrukciji, da vjerojatno postoji problem sa hidroizolacijom, ali da vjeruje da odgode utakmica neće biti.

U akciju popravljanja krova se uključio čak i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda. On je "zasukao rukave" i popeo se na krov Morače kako bi sudjelovao u popravci.

Kapisoda s ostalim radnicima čisti vodu s krova, a onda će na mjesta gdje su rupe biti stavljene vreće s pijeskom.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 05:45