StoryEditor
liga prvaka

Kakva utakmica Liverpoola i Milana: Rebić dao nadu Rossonerima, ali ju Henderson ugasio golčinom

Piše T.R.  /  15.09.2021., 22:57h
Fantastičnu utakmicu odigrali su na Anfieldu šesterostruki i sedmerostruki osvajači Lige prvaka, odnosno Liverpool i Milan.

Liverpool je poveo u 9. minuti autogolom Tomorija, a totalnu dominaciju Redsa mogao je okruniti Salah, ali je Egipćanin u 15. minuti promašio penal, točnije, obranio mu je Maignan.

I u finišu poluvremena budi se Milan koji na krilima Ante Rebića dolazi do preokreta.

Hrvat je prvo u 42. minuti zabio za poravnanje nakon asistencije Rafaela Leaoa. Portugalac se tako odužio Rebiću za asistenciju iz prošle utakmice protiv Lazija.

Dvije minute kasnije, slična akcija, Rebić se opet našao u sjajnoj prilici, ali se ovaj put odlučio za dodavanje. Prvi šut je blokiran, ali na pravom mjestu je Brahim Diaz koji gura loptu u mrežu za nevjerojatni preokret.

I drugo poluvrijeme je sjajno počelo Prvo je Milanu poništen gol kada je Kjaer zatresao mrežu, ali ranije je suđeno zaleđe. No, zato je zastavica ostala dolje u 48. minuti kada je Origi fantastično uposlio Salaha za 2:2.

Nastavio je Liverpool s dominacijom i nakon izjednačenja, a nagrada je stigla u 69. minuti. Nakon kornera lopta se odbija do Hendersona, a ovaj iz prve silovitim prizemnim udarcem donosi Redsima novo vodstvo.

Do kraja se rezultat nije mijenjao te se može reći kako je Liverpool opravdao ulogu favorita, a Milan je nakon dugog izbivanja iz Lige prvaka pokazao zube i podsjetio svoje navijače na neka davna slavna vremena,

U drugoj utakmici večeri Atletico Madrid i Porto odigrali su 0:0.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
28. travanj 2024 19:07