StoryEditor
Sebastien Thill

Kakva nogometna priča: Prije godinu dana je kosio travu, a sinoć je srušio veliki Real; "Ne mislim da je tako loše zapaliti cigaretu tu i tamo"

Piše desk  /  29.09.2021., 19:19h
Nogometaš iz Luksemburga Sebastien Thill bio je junak jedne od najvećih senzacija u povijesti Lige prvaka. Šerif je usred Madrida svladao najtrofejniju momčad natjecanja Real s 2:1, a Thill je u 90. minuti postigao zaista spektakularan gol za pobjedu.

Novinar ga je pitao nakon utakmice je li razgovarao s nekim igračima Reala i je li s kim razmijenio dres.

"Ne, grčevi su me ubili, nisam se mogao ustati! Ali moram reći da su Realovi igrači bili dragi, normalno su se ponašali, nisu bili arogantni. Tijekom utakmice sam dosta razgovarao s Modrićem, pričali smo o utakmici i sučevim odlukama", rekao je.

On je prije samo godinu dana igrao amaterski nogomet, a zanimljivo da ima tetovažu samog sebe na kojoj pokazuje kako sanja Ligu prvaka, a nakon što je skrenuo svjetla reflektora stadiona u Madridu, otkrio je neke zanimljive detalje u razgovoru za "So Foot".

- Na početku prošle sezone, još sam bio u Luksemburgu i igrao za Progres Niederkorn. Odigrao sam prvo kolo, a onda prešao u Tambov u Rusiji pa u Tiraspol. Prije toga sam uz nogomet imao i posao, bio sam zaposlen u općini Diferdange, te sam i kosio travu na Jos-Haupert stadionu gdje sam nedjeljom igrao. 

Uz košenje, skupljao sam grančice i lišće koje padne na teren. To iskustvo me dovelo u posebnu vezu s nogometnim terenima, uvijek ih pomno proučavam prije utakmica - otkrio je Thill. 

image

Tetovaža Sebastiena Thilla

UEFA CHAMPIONS LEAGUE - Twitter

Njegov otac Serge je bio nogometaš, igrao je i za reprezentaciju Luksemburga. I njegova braća igraju nogomet, Oliver i Vincent su članovi ukrajinske Vorskle. Prateći njih ouzbiljio se, te poželio biti profesionalac.

- Bio sam amater i nisam želio igrati profesionalno. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, moja dva mlađa brata su postali profesionalci, kao i moji prijatelji iz reprezentacije. Bio sam sretan zbog njih i to me motiviralo da im se pridružim, rekao je Thill te dodao:

- Sazrio sam s godinama. Bio sam lud, htio sam uživati u životu, pušio sam cigarete i pio s prijateljima. I prehrana mi je bila loša, jeo sam pizzu u 22 sata. Sad sam izgubio šest kilograma i osjećam se dobro. Imat ću vremena za uživanje kad završim karijeru.

Ipak, ne mislim da je tako loše zapaliti cigaretu tu i tamo. Brojni nogometaši su potajno pušači, poručio je nogometaš koji će zauvijek ostati upamćen kao igrač koji je usred Madrida srušio veliki Real.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 02:00