StoryEditor
BORBA ZA TITULU PRVAKA

Joshua izgubio sve protiv Usika: Želim zahvaliti Isusu na ovome i nakon pola godine vidjeti obitelj

Piše Desk  /  26.09.2021., 07:41h
Suci nisu mogli negirati dominaciju i jednoglasno su mu se priklonili (117:112, 116:112, 115:113).

Ukrajinski boksač Oleksandr Usik (19-0-0) ostvario je najveću pobjedu karijere protiv prvaka Anthonyja Josuhe i "oteo" mu sva četiri pojasa (WBA, IBF, WBO, IBO) pred gotovo 70.000 gledatelja u njegovom Londonu!

Suci nisu mogli negirati dominaciju i jednoglasno su mu se priklonili (117:112, 116:112, 115:113), prenosi Večernji.hr.

Nekoć najbolji boksač "cruiser" kategorije nadboksao je u potpunosti Joshuu tijekom 12 rundi. Napadao je bez prestanka, sjajno se kretao, iskazao je brzinu, agilnost i ubojitu ljevicu.

- Boks je najjača droga na svijetu i nema lijeka za nju - izjavio je uoči meča Usik te dodao: - Ne borim se za novac, borim se za slavu, želim biti najbolji.

To je i postao! Malo tko mu je davao šanse, bez obzira na viđeno tijekom karijere. Nekako se vjerovalo da ne može protiv iskusnijeg, većeg i fizički jačeg borca no našao je odgovor i samouvjereno koračao prema pobjedi.

Zanimljivo je da su obojica zlatni olimpijci iz Londona 2012., ali dok je Joshua bio prvak u superteškoj, Usik je bio u teškoj kategoriji.

- Meč je išao u smjeru koji sam očekivao. Bilo je trenutaka kad me Anthony snažno udario, ali nije to bilo ništa posebno. Nisam imao razloga ići po nokaut i to su mi sugerirali u mom kutu. U početku sam ga pokušavao jako udariti, ali nakon toga sam se držao svog posla - kazao je poslije meča Usik pa dodao:

- Jedino što sam s ovim mečom htio jest odati počast Isusu Kristu. Radio sam žestoko od siječnja, pripremao se i pola godine nisam vidio obitelj. Sad želim biti s njima i podijeliti sreću. Uopće ne razmišljam o uzvratu u ovom trenutku.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:19