StoryEditor
konferencijska liga

Hrvatski sudac napravio nevjerojatnu grešku u utakmici teškoj 625 tisuća eura

Piše desk  /  10.12.2021., 09:26h
Fran Jović napravio je nevjerojatan propust u odlučujućoj utakmici skupine Konferencijske lige koju su u Baselu igrali domaćin i Qarabag.

Ovi klubovi su posljednje kolo dočekali bodovno izjednačeni te kao oni koji sigurno prolaze skupinu kao prvi i drugi, ali nikako nije isto na kojem će od ta dva mjesta završiti grupu. Prvoplasirani ide izravno u nokaut-fazu, a drugoplasirani u doigravanje za nju i to protiv jakih trećeplasiranih momčadi (Leicester, Marseille, PSV, Celtic...) iz Europa lige.

Također, ogromna je razlika i u financijskom smislu hoće li klub završiti kao prvi ili drugi jer osvajač skupine od UEFA-e za to dobiva 650 tisuća eura i još 600 tisuća eura za plasman u nokaut-fazu, dok drugoplasiranom ide 325 tisuća eura za konačan plasman i 300 tisuća eura za baraž. Jasno je, dakle, da su Jović te njegovi pomoćnici Hrvoje Radić i Luka Pušić dobili priliku i povjerenje UEFA-e voditi meč koji je sportski i financijski iznimno vrijedan.

Katastrofalna pogreška koju su napravili na početku utakmice pokazuje da nisu bili vrijedni prigode koja im je ukazana. Nakon odlične akcije Qarabaga u 2. minuti Zoubir je postigao gol za goste. Lopta nije zatresla mrežu, ali je bilo jasno i vidljivo da je barem za metar prešla gol-crtu te su svi gostujući igrači slavili važan gol za 1:0 kod jakog Basela.

Snimku pogledajte OVDJE.

Međutim, niti je Jović, koji je bio blizu, na rubu kaznenog prostora, pokazao na centar, niti mu je pomoćnik signalizirao da je gol. Uzalud su igrači Qarabaga žestoko prosvjedovali. Očiti gol im nije priznat, a nevjerojatni kiks hrvatskih sudaca jako ih je skupo koštao jer je nakon toga Basel zabio tri gola te pobjedom 3:0 uzeo prvo mjesto, ogromnu premiju UEFA-e i nokaut-fazu, a Qarabagu prepustio upola manje novaca i baraž. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:25