StoryEditor
Traži se novi nadimak

Hrvatski rukometaši poslali molbu: "Ne zovite nas više Kaubojima"

Piše desk  /  03.01.2024., 13:46h

Hrvatska rukometna reprezentacija kreće u provjeru spremnosti za Europsko prvenstvo 2024. godina na Croatia kupu u Poreču. Susrest će se s Crnom Gorom i Slovenijom, a Hrvati su krajem travnja protiv Belgije u kvalifikacijama odigrali zadnji susret. Ovo je prvi put da je reprezentacija pod vodstvom izbornika Gorana Perkovca kompletna.

Prvi susret na Croatia kupu igraju s Crnom Gorom u četvrtak, 4. siječnja u 17 sati, uz izravni prijenos na Sportskoj televiziji. Izbornik Crnogoraca od veljače 2023. godine je legendarni vratar Vlado Šola. Na europsku smotru prošli su kao jedna od četiri trećeplasirane reprezentacije zajedno s Grčkom, Gruzijom i Farskim Otocima.

Traži se novi nadimak

Rukometni savez iznenadio je s molbom prema javnosti i medijima oko nadimka hrvatskih rukometaša koji se upražnjava već više od 10 godina, ali izgleda da im je sada počeo smetati. 

‘‘Nastavno na brojne naslove i članke u medijima u kojima se spominje nadimak ‘Kauboji‘ za hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju, u ime reprezentativaca, Stručnog stožera i Saveza, molimo Vas da taj nadimak ne koristite za naziv reprezentacije s obzirom na to da aktualni igrači nisu bili dio generacije kad je nastao spomenuti nadimak‘‘, poručili su iz HRS-a.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 04:17