Hrvatska - Francuska. Lucas Digne, Filip Uremovic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELLSANJIN STRUKIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
filip uremović

Hrvatski nogometaš napustio ruski klub, javio se trener: "Ne vrijedi tugovati za njim"

Piše desk  /  16.03.2022., 16:11h
Filip Uremović (25), povremeni hrvatski reprezentativac i sad već bivši član ruskog Rubina iz Kazana, iskoristio je mogućnost koju je FIFA dala stranim igračima u Rusiji da zbog rata u Ukrajini kao slobodan igrač napusti ruski klub te da izvan prijelaznog roka pronađe novi klub do 30. lipnja ove godine.

Ovaj defenzivac postao je prvi Hrvat koji je iskoristio ponuđenu mogućnost, a još nije poznato u kojem će klubu nastaviti karijeru.

Njegov odlazak komentirao je Rubinov trener, legendarni Rus Leonid Slucki, koji je odgovorio na pitanje hoće li mu hrvatski branič nedostajati: "Hoće. Radi se o igraču iz prve postave i to što smo ga izgubili utječe na cijelu ekipu. Međutim, postoji širina u momčadi, imamo duplirane pozicije. U Rubinu će sigurno netko stasati za njegovu ulogu, ako to još nije. Unatoč kvalitetama koje ima, on je zamjenjiv igrač. Ne vrijedi tugovati što je Uremović otišao. On nije Messi ili Ronaldo."

Uremović je povremeno bio kapetan Rubina

Rubin Kazan je u prvoj utakmici bez Uremovića izgubio 2:1 od Rostova. Uremović je bio član Rubina od ljeta 2018. godine te je do ožujka 2022. upisao 97 nastupa u kojima je zabio jedan gol. Povremeno je bio i kapetan ruske momčadi.

Treći je strani igrač koji je na ovaj način napustio klub. Prije njega su isto učinili Anders Dreyer i Sead Hakšabanović. Prethodno je Uremović igrao za Olimpiju, Dinamo i Cibaliju. Za Hrvatsku je dosad upisao šest nastupa od kojih je posljednji bio u studenom 2020. godine.

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 19:47