StoryEditor
ligue 1

Francuska se zaljubila u pridošlog Hrvata: Stadion mu je skandirao zbog maestralnog poteza i sjajnog nastupa

Piše desk  /  08.11.2021., 10:00h
"Odakle početi? Od njegovog svilenog dodira? Od stvari koje je radio u igri?"

Kada vaša momčad pobijedi 4-1, vi se pritom ne upišete u statističke kolone, a ugledni L'Equipe vas procijeni ponajboljim igračem utakmice, onda ste doista morali odigrati sjajan susret. Upravo je takvu predstavu u pobjedi Rennesa protiv Lyona ponudio Lovro Majer koji je nakon ponovnog poziva Zlatka Dalića pokazao da se potpuno aklimatizirao na francusku ligu, prenose Sportske novosti.

"Roazhon Park je opijen nakon sjajne večeri domaćih igrača u kojoj su igrači Brune Genesia slomili Lyon pogocima Labordea, Traorea i dvostrukog strijelca Trufferta. Sinoć se moglo uživati u povicima 'ole' nakon svakog dodavanja Rennesa, a skandiralo se Bourigeaudu, Labordeu i Majeru", započinje L'Equipe svoj izvještaj.

I doista, Majer je bio briljantan, u 90 odigranih minuta je vukao je konce igre, dijelio precizna dodavanja lijevo i desno, a statistika kaže kako je zabilježio pet ključnih dodavanja te kreirao dvije velike prilike. Najbolji potez utakmice povukao je u 51. minuti kada je sjajnim dodavanjem prebacio cijelu obranu Lyona nakon čega je Traore postigao gol za 2-0.

Majstoriju Majera pogledajte OVDJE.

Za svoju igru Majer je u francuskom dnevniku zaradio osmicu, kao i Traore i Tait, a od njih je bolje ocijenjen tek Truffert. Igra hrvatskog veznjaka je ovako opisana:

"Od kuda početi? Od njegovog svilenog dodira? Od stvari koje je radio u igri? Hrvat koji je ovog ljeta stigao u Rennes razbio je Lyon. Posebno je oduševio prebacivanjem obrane kod drugog gola", stoji u L'Equipeu.

Ovom pobjedom Rennes se učvrstio na petom mjestu francuskog nogometnog prvenstva s 22 boda iz 13 odigranih kola.

"Prošle godine je Rennesu izmaknula Europa, ali ove izgledaju puno bolje. Klub ima puno više napadačkih oružja, ima golgetera Labordea i kvalitetu dodavanja i finesu Lovre Majera", zaključuje francuski list.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:27