StoryEditor
premiership

Engleski mediji: Bogati Newcastle za trenera želi legendu Liverpoola, ali i poznatog Talijana

Piše desk  /  09.10.2021., 16:38h
Nakon što su investitori iz Saudijske Arabije preuzeli Newcastle i učinili ga klubom s najviše raspoloživog novca na svijetu, sve su glasnije priče oko toga tko će biti prva pojačanja.

Engleski mediji detaljno izvještavaju o željama novih vlasnika za promjenom na trenerskoj poziciji. Trenutno je na toj poziciji Steve Bruce koji se nalazi u nemilosti navijača, a trenutno se bori za ostanak. Prije nekoliko dana izjavio je kako mu je drago što su mu "roditelji mrtvi pa ne moraju gledati koliko ga se ismijava i ponižava".

Daily Mirror već je prije objavio vijest da bi Saudijci voljeli Stevena Gerrarda koji je napravio sjajan posao u Rangersima. Drugi najveći favorit je Antonio Conte. Problem s talijanskim stručnjakom je, piše The Sun, u tome što Newcastle gradi dugoročan projekt, dok je Conte trener poznat po tome da ne traje dugo na jednom mjestu.

Preostala dva kandidata djeluju mnogo dostupnije i jeftinije. Eddie Howe je godinama uspješno vodio Burnley, a sada je bez angažmana te navodno čeka priliku koju bi mu mogao dati Southampton. Spominje se i Paulo Fonseca, trofejni bivši trener Šahtara i Rome kojeg je u Rimu ove sezone zamijenio Jose Mourinho.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:00