06.09.2022., stadion u Maksimiru, Zagreb - UEFA Liga prvaka, 1. kolo, skupina E, GNK Dinamo - FC Chelsea.SLAVKO MIDžOR - Pixsell
StoryEditor
ne ide u katar

Donedavno je bio važna Dalićeva karika, no na SP neće ići: "Svjestan sam situacije. Samo Lovren mi se javio..."

Piše desk  /  11.11.2022., 16:39h

Bio sam doma, pratio i to je to. Što je presudilo? Jednostavno, moram pogledati s realne strane. Pao sam u formi, nisam bio na razini na kojoj sam trebao biti. To znam i to si zamjeram. Ali, kao što danas kažem i ovim ljudima, ne treba odustajati, neću ni ja. Siguran sam da ću se vratiti bolji - rekao je dinamovac.

Luka Ivanušec nije se pronašao na konačnom popisu putnika za Svjetsko prvenstvo u Katru. Svoj je izostanak danas komentirao na dojdeli stipendija Dinamove zaklade 'Nema predaje'.

- Volio bih da sam na tom popisu, ali svjestan sam situacije i kakav je kadar u hrvatskoj reprezentaciji. I ja moram bolje i sigurno ću se probati vratiti u reprezentaciju što prije. Zapet ću i sve je na meni. Ako opet budem dobar, bit ću pozvan - započeo je.

Koliko daleko može reprezentacija?

- Može jako puno, vidi se kakav je popis i kakvi su to igrači, igraju u najvećim svjetskim klubovima. Vjerujem da se može napraviti dobar rezultat.

Priznaje da nije bio na potrebnoj razini. 

- Bio sam doma, pratio i to je to. Što je presudilo? Jednostavno, moram pogledati s realne strane. Pao sam u formi, nisam bio na razini na kojoj sam trebao biti. To znam i to si zamjeram. Ali, kao što danas kažem i ovim ljudima, ne treba odustajati, neću ni ja. Siguran sam da ću se vratiti bolji. Zlatko Dalić nije ga zvao. Javio mu se jedino - Dejan Lovren. 

- Nisam se čuo ni s kim, jedino s Lovrenom. Jedino mi je on poslao poruku i hvala mu na tome. Ništa, idemo dalje. Kakva je bila poruka? On je profesionalac, on je prošao sve to. Zna kako je kad nisi pozvan. Hvala mu na poruci podrške, a na meni je da dalje zapnem i pokušam se vratiti što prije.

Čuo se i s Antom Čačićem, koji ga je ohrabrio za budućnost.  - Da ne treba očajavati, da se vidi kakav je kadar, da za mene ima još vremena. Još sam mlad i trebam nastaviti raditi na sebi, onda će sve doći na svoje. Dotaknuo se potom Dinama. - Odlična je atmosfera nakon zadnje pobjede protiv Šibenika. Idemo puni samopouzdanja na Rujevicu i vjerujem da ćemo osvojiti tri boda - rekao je Ivanušec.

Zaklada 'Nema predaje' stipendijama je nagradila studente. Ivanušec je i sam akademski obrazovan, u svibnju je završio preddiplomski studij sportskog menadžmenta na Međunarodnom sveučilištu Libertas.

- Ovo je hvalevrijedna akcija, svaka čast Dinamu na ovom potezu. Bit će od velike pomoći mladim ljudima da lakše studiraju. Svaka im čast, čestitam im i ovim putem na njihovim nagradama.

Stigne li se oboje: i studij i faks? 

- Izvedivo je, sve se može kad imaš motivacije i želje, kad znaš za što radiš. Samo treba vjerovati u to. Ima li kakvih ustupaka? Upisao sam izvanredni fakultet pa nisam imao obvezu dolaziti na predavanja, dogovarao sam ispite kad sam mogao. To mi je bilo olakšanje sa strane fakulteta i mislim da se sve može - zaključio je Ivanušec.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 04:15