StoryEditor
sp u kataru

Netflix objavio neviđenu scenu sa SP-a: Ljutiti Modrić u tunelu vikao na suca Orsata

Piše desk  /  03.01.2024., 08:38h

U Netfixovoj dokumentarnoj seriji Svjetski kapetani viđene su neke scene iza kulisa za vrijeme katarskog Mundijala 2022. Hrvatska je turnir okončala na trećem mjestu, a u šest epizoda reprezentacija Zlatka Dalića nije dobila pažnje koliko je zaslužila sjajnim rezultatima na prethodna dva Svjetska prvenstva.

Hrvatska tek u trećoj epizodi dobiva prostor nakon prolaska protiv Japana u osmini finala poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca, a najzanimljivije postaje pred kraj pete epizode nakon što Hrvatska izbacuje Brazil te se zatim u polufinalu susreće s Argentinom.

Na poluvremenu te utakmice Netflixove kamere uhvatile su Luku Modrića kako u tunelu dobacuje sucu Danieleu Orsatu, što su dosad neviđene scene: "Sramota. Bilo je očito. Bilo je očito da ćeš to učiniti. Očito!" Hrvatski kapetan ljutito se obraćao talijanskom sucu zbog jedanaesterca koji je sviran za Argentinu kod njezinog vodstva 1:0.

Netflix je pored toga dodao i Modrićevo ohrabrivanje Dominika Livakovića uoči Mundijala, kao i scene iz svlačionice u kojima Dalić i on drže standardne motivirajuće govore uoči utakmice. S druge strane, prikazano je puno više detalja iz svlačionica Argentine, Francuske, Portugala, Engleske pa i Maroka.

Modrić Orsata proglasio jednim od najgorih sudaca

Podsjetimo, Argentina je povela u 34. minuti, kada je Leo Messi realizirao kazneni udarac, koji je izborio Julian Alvarez nakon što se zabio u Dominika Livakovića u kaznenom prostoru prilikom situacije jedan na jedan. 

Talijan Daniele Orsato pokazao je na bijelu točku. Modrić je nakon utakmice žestoko kritizirao Orsata. Smatra ga jednim od najgorih sudaca na svijetu: "Ne volim pričati o sucima, ali ovaj (Daniele Orsato, op. a.) je jedan od najgorih.

Ne pamtim ga po dobrome, katastrofa. Za mene to nije penal." Argentina je na kraju pobijedila 3:0 te u finalu nakon jedanaesteraca savladala Francusku. Hrvatska je pobjedom nad Marokom osvojila svoju drugu broncu na Mundijalima.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 16:23