StoryEditor
nevjerojatna noć

"Div iz Čitluka" i MVP Jokić jedan protiv drugoga odigrali najbolje utakmice NBA karijere

Piše Desk  /  20.01.2022., 09:13h
Ivica Zubac odigrao je najbolju utakmicu svoje šestogodišnje NBA karijere postigavši 32 koša uz 10 skokova, ali MVP Mikola Jokić bio je još bolji. On je ostao poen kratak do učinka karijere, ali je s 49 koševa, 14 skokova i 10 asistencija odveo Denver do pobjede 130:128 nad LA Clippersima u produžetku.

Izvrstan je bio i Bojan Bogdanović, koji je zabio 29 koševa, ali i njegova Utah doživjela je poraz, i to poprilično šokantan kod kuće od slabih Houston Rocketsa 116:111. Bogdanović je do 29 poena stigao ispucavši čak 27 lopti, izjednačivši svoj rekord karijere, prenosi Index.

Zubac za 10 poena popravio najbolji učinak u Clippersima, za šest rekord karijere

Zubac je postigao šest poena više od učinka karijere koji je držao još otkako je igrao za LA Lakerse, a deset više od osobnog rekorda u sadašnjoj momčadi. Do 32 poena stigao je fenomenalnim šutom iz igre 15/19, uz oba pogođena slobodna bacanja, a uz 10 skokova imao je tri asistencije, jednu blokadu, jednu osvojenu i tri izgubljene lopte.

U završnici regularnog dijela utakmice napravio je šesti prekršaj, ali nakon što je trener Lue izazvao sudačku odluku, oni su je promijenili i dopustili Zupcu da nastavi, nakon čega je srušio osobni rekord.

No u brojnim drugim slučajevima Jokić je išao na liniju slobodnih bacanja, ukupno 16 puta, daleko najviše u sezoni. Do spomenutog triple-doublea, trećeg u nizu, a desetog u sezoni, došao je uz šut 16/25.

Do triple-doublea asistencijom za pobjednički šut

Osigurao ga je 2.2 sekunde prije kraja asistencijom poprijeko cijelog terena za usamljenog Aarona Gordona koji je pogodio tricu za pobjedu. Pokušaj Reggieja Jacksona s centra sa sirenom je ipak iscurio iz obruča.

Gordon je s 28 koševa bio prvi Jokićev pratitelj, a Monte Morris završio je s 19 koševa, devet skokova i devet asistencija. Za Clipperse je nakon Zupca najviše zabio Jackson - 28 poena uz 12 asistencija).

Zubac je u svojoj fantastičnoj predstavi pokazao i neke stvari koje od njega nismo navikli vidjeti, pa je tako u jednom trenutku uhvatio loptu pod svojim košem, a onda "coast-to-coast", driblajući preko cijelog terena, zabio na drugoj strani.

Priznanje Zupcu odao je i StatMuse, koji je svakog dana puni Twitter statističkim podacima, objavivši tvit sa sinoćnjim učincima Zupca, Jokića i Joela Embiida opisavši ih kao "tri najbolja centra" u košarci.

Embiid je, inače, u pobjedi Philadelphije nad Orlandom 123:110 zabio okruglih 50 koševa uz 12 skokova.

I drugi Hrvat odličan u porazu

Bogdanović je u izostanku Donovana Mitchella preuzeo ulogu Utine prve napadačke opcije i bio njen najbolji strijelac s 29 koševa. Iz igre je šutirao 11/27, za tricu skromnih 3/13, ali je pogodio sva četiri slobodna bacanja, a uz to je sakupio pet skokova, jednu asistenciju i jednu izgubljenu loptu. Rocketse je do senzacionalne pobjede vodio Garrison Mathews s 23 koša.

I Luka Dončić odigrao je još jednu izvanserijsku utakmicu postigavši 41 koš uz 14 skokova i sedam asistencija, kojima je vodio svoje Dallas Maverickse do tijesne pobjede nad Toronto Raptorsima 102:98.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 12:11