StoryEditor
hrvatski košarkaši

Grci objavili nove detalje tučnjave Šarića i Zupca u noćnom klubu: "Šarić je ležao onesviješten"

Piše desk  /  09.07.2024., 09:04h

Na internetu su se pojavile snimke na kojima se vidi kako su se hrvatski košarkaški reprezentativci Dario Šarić i Ivica Zubac fizički sukobili s nepoznatim ljudima. Sukob se dogodio u noćnom klubu u Ateni, u večeri nakon poraza Hrvatske od Grčke u finalu kvalifikacija za Olimpijske igre.

Objava sa spomenutim videozapisima je u međuvremenu obrisana, no snimke su se sada ponovo pojavile zahvaljujući američkom TMZ Sportsu. Snimka kreće sa Zupcem, koji se nagurava s nekoliko ljudi, poletio je i jedan stol, a onda se pojavljuje i Šarić. U drugoj snimci vidi se kako je Šarić završio na podu dok ga s leđa netko guši.

Sve se dogodilo u ranim jutarnjim satima

U objavama na X-u navodi se da su u sukobu sudjelovali i "još neki hrvatski košarkaši", a navodno su se sukobili s nekoliko lokalaca. TMZ piše da se sve dogodilo oko 5:30, a Indexu je potvrđeno da su košarkaši nakon poraza u finalu dobili slobodno jer se s reprezentativne akcije nisu vraćali u organizaciji Saveza, već samostalno.

Index je poslao službeni upit Hrvatskom košarkaškom savezu oko ove situacije. Odgovorili su da su hrvatski reprezentativci napadnuti te da su se branili. Također, prethodno je nazvan i tajnik HKS-a Josipa Vrankovića, koji je rekao da mu je to prvi glas i da je zatečen te da nema komentara dok ne sazna o čemu se točno radi.

Grci: Hrvati su dobili modrice, Šarić je ležao onesviješten

Grčki mediji objavili su nove detalje vezane uz tučnjavu hrvatskih košarkaša u Ateni. Pišu da su se Šarić i Zubac prvo sukobili s posjetiteljima, a onda i redarima kluba. Navode da je s njima bio Tin Jedvaj, hrvatski nogometaš Panathinaikosa. 

Dodaju da su hrvatski igrači NBA klubova u sukobu dobili modrice po rukama i nogama. Pišu da je okršaj počeo tako što je Zubac bio s nekim u žestokoj verbalnoj raspravi. Šarić ga je krenuo braniti, ali je ubrzo dobio udarac od kojeg je pao na tlo.

Grci pišu da je kapetan Hrvatske nakratko ležao nepokretan, bez svijesti, nakon što je dobio udarce u glavu i tijelo. 

Dnevnik.ba

19. srpanj 2024 14:54