06.09.2022., stadion u Maksimiru, Zagreb - UEFA Liga prvaka, 1. kolo, skupina E, GNK Dinamo - FC Chelsea. Robert Ljubicic,Mislav Orsic Photo: Slavko Midzor/PIXSELLSLAVKO MIDZOR/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
Robert Ljubičić

Dinamov nogometaš telefonom javio Rangnicku da je odabrao Hrvatsku

Piše desk  /  08.11.2022., 18:12h

Austrijski izbornik Ralf Rangnick objavio je popis igrača za utakmice protiv Andore i Italije, a na njemu nema nogometaša Dinama Roberta Ljubičića. Posljednjih tjedana nagađalo se hoće li Ljubičić, 23-godišnji Hrvat rođen u Beču, igrati za zemlju u kojoj je rođen (Austriju) ili za zemlju svojih roditelja (Hrvatsku).

"Nedavno je to bilo demantirano, ali sada je i službeno: Robert Ljubičić igrat će za Hrvatsku, domovinu svojih roditelja, a ne za Austriju! ÖFB (Austrijski nogometni savez) je to i potvrdio", objavio je Kronen Zeitung.

  "Nogometaš Dinama je telefonom javio Rangnicku da svoju budućnost vidi u dresu svjetskih doprvaka. Ove sezone je impresionirao u Ligi prvaka na poziciji lijevog beka, upravo na poziciji na kojoj Rangnick traži novog igrača", dodaju Austrijanci, prenosi Index.hr.

Ljubičić: Austrija mi je puno dala, ali i Hrvatska je moja domovina

Prije nešto više od mjesec dana Ljubičić je u intervjuu za Index progovorio i o reprezentativnom pitanju.

"Nisam ništa čuo ni od jednih ni od drugih, ali o tome i ne želim razmišljati niti želim da se o tome piše. Ako dođe prilika za bilo koju od tih reprezentacija, ja sam tu, ali o tom potom. Meni je Austrija puno dala. Rođen sam tamo, odrastao sam tamo, ali i Hrvatska je moja domovina jer od tamo vučem korijene", rekao je i dodao:

"Mi smo kao djeca uvijek navijali i za Austriju i za Hrvatsku i obje te zemlje su moje domovine. Ne mogu reći da mi je jedna od tih zemalja draža, a ako me bilo koja jednog dana zatreba, ja ću joj dati svoje srce."

Ljubičić je 2019. godine dvaput zaigrao za hrvatsku U-20 reprezentaciju, a nakon toga je jednom zaigrao za austrijsku U-21 selekciju. Njegov dvije godine stariji brat Dejan je austrijski reprezentativac. 

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 19:46