06.06.2022., stadion Poljud, Split - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 2. kolo, Hrvatska - Francuska. Izbornik Hrvatske Zlatko Dalic.IGOR KRALJ/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić vratio Petkovića u reprezentaciju. Ovo je popis za Dansku i Austriju

Piše desk  /  05.09.2022., 18:40h

Na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza objavljen je popis izbornika Zlatka Dalića za nadolazeće utakmice elitne skupine UEFA-ine Lige nacija s Danskom i Austrijom, koje se igraju 22. i 25. rujna. To će biti posljednje službene utakmice hrvatske reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva.

Podsjetimo, prije samog Svjetskog prvenstva u Kataru koje Hrvatska započinje u skupini F s Marokom, Kanadom i Belgijom, naše izabranike čeka još i prijateljski susret sa Saudijskom Arabijom, koji je na rasporedu 16. studenoga, osam dana prije početka turnira. Utakmice s Danskom i Austrijom su zadnje okupljanje prije finalnog Dalićevog popisa, a na njega je odlučio pozvati sljedeće igrače: 

Novosti ovoga popisa su svakako to da su njime status reprezentativaca vratili Bruno Petković i kapetan Hajduka Lovre Kalinić. Luka Sučić također je u krugu A reprezentacije, dok je Kristijan Jakić dobio pretpoziv, prenosi Index.hr.

Povratak Petkovića

Podsjetimo, nakon Europskog prvenstva prošle godine Petković je u Dinamu ušao u razdoblje slabije forme, zbog čega je otada za reprezentaciju zaigrao jedino kao joker s klupe u posljednja dva susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Malte i Rusije u studenome.

Petković više nije imao formu u reprezentaciji kao 2019., kada je u sedam nastupa zabio šest golova. Međutim, na startu ove sezone ponovno se nametnuo kao ključni igrač Dinama. U 13 utakmica zabio je pet golova i jedan namjestio, a naročito je oduševio u uzvratnom susretu playoffa Lige prvaka protiv Bodo/Glimta. Zbog velikog skoka u formi, Dalić mu je odlučio dati povjerenje.

Novi stoper Southamptona Duje Ćaleta-Car dobio je pretpoziv, a novog veznjaka Bologne Nikole More nema niti među igračima s pretpozivom. Za razliku od njega, u stanju pripravnosti bit će Antonio Mirko Čolak, koji je oduševio formom u Rangersima za koje je već zabio sedam golova.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 17:36