StoryEditor
prijateljski turnir

Hrvatska se bori za trofej protiv domaćina Egipta, Dalić najavio velike promjene u startnoj postavi

Piše desk  /  25.03.2024., 11:29h

Hrvatsku u utorak, 26. ožujka, čeka finale prijateljskog turnira ACUD Cupa protiv domaćina Egipta. Hrvatska je do utakmice za trofej stigla pobjedom protiv Tunisa nakon boljeg izvođenja penala u kojem su izabranici Zlatka Dalića slavili rezultatom 5:4.

Junak raspucavanja bio je Ivica Ivušić koji je obranio tri udarca u sedam serija. S druge strane, Egipat je do finala stigao nošen podrškom domaćih navijača i pobjedom 1:0 protiv Novog Zelanda. Na ovom turniru i finalu protiv Hrvatske neće biti njihovog najboljeg igrača u povijesti, legende Liverpoola Mohameda Salaha.

Dalić je nakon utakmice s Tunisom istaknuo i nezadovoljstvo određenim aspektima igre: "Teška utakmica, težak protivnik, čitavo vrijeme njih 10 je stajalo u bloku, a ni mi nismo baš bili brzi ni okomiti. Nedostajalo je utrčavanja u prazan prostor, nismo dolazili u situacije za zabiti gol. Ti penali su uvijek i kvaliteta i lutrija.

Na golu Labrović i Kotarski

Zadovoljan sam ja kako smo mi pristupili utakmici, naši igrači su dali sve od sebe, međutim nije bilo više tih dubinskih lopti i praznog prostora pa smo drugo poluvrijeme malo išli sa zamjenama, a to nam je bio i cilj", rekao je Dalić koji je najavio i kako će u finalu istrčati drugačija postava.

Jedina promjena koju je eksplicitno naveo ona je na vratima. Umjesto junaka polufinala Ivušića startat će Nediljko Labrovića, kojega bi u drugom dijelu trebao zamijeniti Dominik Kotarski. Međutim, golmanska pozicija nije jedina na kojoj treba očekivati rotaciju.

Vjerojatne su promjene u svakoj liniji

TIjekom polufinalne utakmice teren je zbog ozljede napustio Martin Erlić. Njega bi mogao zamijeniti drugi stoper iz Serie A Marin Pongračić. Igrač rođen u Njemačkoj ima pet nastupa za Hrvatsku, a ove sezone je nezamjenjiv u Lecceu koji suprotno očekivanjima uporno izbjegava borbu za ostanak.

Osim njega, stoperske opcije su još Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car i Domagoj Vida. Josip Stanišić igra odličnu sezonu u najatraktivnijoj ekipi Europe Bayer Leverkusenu i na korak je do osvajanja Bundeslige pa je za očekivati da ga Dalić nagradi mjestom na desnom boku gdje bi zamijenio imenjaka Juranovića.

Dalić smatra da Hrvatskoj nedostaje dubine, može li je dobiti s dva Pašalića?

Za očekivati je da poštedu ili ograničene minute dobiju nositelji igre Hrvatske u sredini. Mateo Kovačić nije prvi izbor Pepa Guardiole u Manchester Cityju pa bi on mogao i startati u finalu, a umjesto Luke Modrića i Marcela Brozovića kao opcija se nude Mario Pašalić i Lovro Majer.

Konačno, u napadu Dalić umjesto Luke Ivanušeca, Andreja Kramarića i Marija Pašalića može izvesti trio iz Supersport HNL-a, Marka Pjacu, Marca Pašalića i Brunu Petkoviću. Istovremeno prisustvo oba Pašalića na terenu Hrvatskoj bi ponudilo više opcija u napadanju dubine što Dalić otvoreno priželjkuje.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 05:51