StoryEditor
sp u kataru

Collina: Želimo izbjeći utakmice s 42, 43, 44 minute efektivnog vremena igre

Piše hina  /  18.11.2022., 18:02h

Prva misija sudaca na SP 2022 bit će "zaštita igrača", uvjerio je u petak predsjednik sudačke komisije Fife Pierluigi Collina, koji je upozorio da oni koji rade grube prekršaje riskiraju "vrlo ozbiljne disciplinske sankcije".

"Svjetsko prvenstvo je najvažniji turnir na svijetu. Tu su najbolji igrači i bilo bi užasno da jedan od njih ne može igrati zbog ozljede koju je prouzročio protivnik", objasnio je Collina na konferenciji za novinare u Dohi.

"Najvažnije je zaštititi igrače. Ne želimo vidjeti bilo kakve intervencije koje ugrožavaju sigurnost igrača. U protivnom očekuju nas vrlo ozbiljne disciplinske sankcije, odnosno - crveni kartoni“,  dodao je bivši talijanski sudac.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. bila su samo četiri crvena kartona tijekom cijelog turnira.

Collina je zatim komentirao tri situacijska videa kako bi ilustrirao svoju tvrdnju, sa slučajevima zakašnjelih startova, udaraca laktovima i udaraca u glavu.

"Nije važno što nema namjere povrijediti igrača. Sama činjenica da se rade ovakvi postupci je neprihvatljiva. Organizirali smo dvije radionice s trenerima timova koji su sudjelovali, ovdje u Dohi i nedavno putem videokonferencije. Također smo prošlih dana posjetili sve 32 reprezentacije i dali smo im iste informacije", izjavio je Collina.

FIFA šef sudaca također je uvjeravao da simulacije i pretjerane reakcije prema sucima neće biti "prihvaćene" i obećao da će suci biti "jako pažljivi" glede stvarnog vremena igre.

"Želimo izbjeći utakmice s 42, 43, 44 minute efektivnog vremena igre. Dakle, vremena za zamjene, penale, slavlja, liječničku pomoć ili naravno VAR, morat će se nadoknaditi", objasnio je.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 11:46