StoryEditor
engleska

Chelseaja i West Ham u osmini finala engleskog FA Kupa, Kovačiću 82, Vlašiću 77 minuta

Piše hina  /  05.02.2022., 16:32h
Nogometaši Chelseaja i West Ham Uniteda plasirali su se u osminu finala engleskog FA Kupa izbacivši trećeligaša Plympouth Argyle, odnosno šestoligaša Kidderminster Harrierse svladavši ih s apo 2-1, ali tek nakon 120 minuta.

Chelsea je na svom Stamford Bridgeu ugosstio trećeligaša Plymouth te pao u rezultatski zaostatak već u 8. minuti kada je Gillesphey svladao Arrizabalagu. Ipak, na odmor se otšlo s rezultatom 1-1 jer je Azpilicueta u 41. minuti uspio poravnati. Do isteka 90. minute rezultat se više nije mijenjao, da bi u 105. minuti Marcos Alosno doveo Chelsea u vodstvo. Imao je Plymouth u samoj završnici veliku priliku poravnati na 2-2 i izboriti 11-erce, ali je kazneni udarac Hardiea u 118. minuti obranio Arrizabalaga.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 82. minute.

West Ham je bio na pragu sramotnog ispadanja na gostovanju kod šestoligaša, Kidderminster je vodio sa 1-0 od 19. minute golom Pennyja, ali u prvom minuti sudačke nadoknade Pice je uspio pogoditi za 1-1. Na samom kraju produžetka, u 120. minuti Bowen je osigurao pobjedu West Hama i spasio ga mogućnosti da o prolasku odlučuju 11-erci.

Nikola Vlašić igrao je za West Ham do 77. minute.

U petak je Middlesbrough boljim izvođenjem 11-eraca izbacio Manchester United na Odl Traffordu, u subotu još igraju Crystal Palace - Hartlepool United, Everton - Brentford, Huddersfield Town - Barnsley, Manchester City - Fulham, Southampton - Coventry City, Peterborough - Queens Park Rangers, Stoke City - Wigan Athletic, Wolverhampton Wanderers - Norwich City, Cambridge United - Luton Town i Tottenham Hotspur - Brighton and Hove Albion, a u nedjelju će na teren Liverpool - Cardiff City, Nottingham Forest - Leicester City i Bournemouth - Boreham Wood.

15. travanj 2024 08:44