Doha, 29.11.2022 - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije u trening kampu Al Ersal 3 u Dohi. Na slici Nikola Vlašić.HINA/ DAMIR SENČAR/ DS -
StoryEditor

Nikola Vlašić propušta ostatak Eura

Piše desk  /  18.06.2024., 11:48h

Reprezentativac Hrvatske Nikola Vlašić zbog povrede mišića propustit će ostatak Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Zadobio je povredu na treningu, a magnetnom je rezonancom utvđeno da se radi o rupturi mišića te napušta kamp reprezentacije.

“Nikola je uložio jako puno truda i energije kako bi pomogao reprezentaciji na Euru i zato mi je jako žao zbog ove povrede mišića koju je zadobio. Svjesno smo prihvatili određeni rizik jer smo imali prošireni roster s 26 igrača, a Nikola je integralni dio ove ekipe, kao što je on sa svoje strane htio biti dio ekipe na velikom natjecanju. Nažalost, dogodila se druga povreda i mogu Nikoli samo zahvaliti na ogromnom trudu te mu poželjeti brz oporavak te da se na teren vrati u svom najboljem izdanju”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić, prenosi Sport Klub.

“Iznimno mi je žao što zbog ove nove povrede neću moći pomoći ekipi tokom ovog Eura. Učinio sam zaista sve kako bih se spremio za pripreme i hvala izborniku i stožeru na prilici da na treninzima pokažem da sam spreman, što sam vjerujem i učinio uoči Eura. Ekipi želim puno sreće, vjerujem u njih maksimalno te sam siguran da će ostvariti nove uspjehe na ovom Euru. U meni će imati najvećeg navijača”, naglasio je Vlašić.

Dnevnik.ba

15. srpanj 2024 13:17