StoryEditor
kod uremovića u herthu

Bivši dinamovac seli iz Championshipa u Bundesligu, Modri će na svoj dio kolača pričekati barem godinu dana

Piše desk  /  06.07.2022., 07:17h

Bivši veznjak Dinama Ivan Šunjić (25) novi je igrač Herthe Berlin. Ondje je stigao na jednogodišnju posudbu iz Birminghama, kluba u koji ga je Dinamo u ljeto 2019. prodao uz odštetu od osam milijuna eura.

Iako su njemački mediji najavili višemilijunski transfer, to se nije dogodilo. Ipak, Hertha ima mogućnost otkupa ugovora nakon isteka posudbe, a da će se to ostvariti nada se i Dinamo, koji bi dobio 30% iznosa tog transfera.

"Godinama sam gledao Šunjića. Oduševljen sam što smo ga doveli u Herthu. Agresivan je defenzivni veznjak koji osvaja lopte, a njegov mentalitet i njegove kvalitete savršeno će se uklopiti u nogomet koji želimo igrati", izjavio je sportski direktor Herthe Fredi Bobić.

Šunjić je u Herthi uzeo broj 34 te je i on zadovoljan novim klubom. "Zaista sam sretan što ću dobiti šansu dokazati se u novoj ligi i jedva čekam da krenemo. Veselim se upoznati nove suigrače i želim se prilagodi što je brže moguće", rekao je.

Šunjić je tijekom tri godine u Birminghamu, s kojim ima ugovor do 2024., bio standardan. Skupio je 132 nastupa, šest golova i tri asistencije, ali njegov dosadašnji klub nije se micao iz donjeg dijela tablice Championshipa. Šunjić se tako odlučio na iskorak prelaskom u kultni njemački klub, koji se nedavno jedva spasio od ispadanja u drugu ligu.

Hertha je kao tek 16. u prvoj Bundesligi morala ići u doigravanje protiv HSV-a za opstanak te ga je teškom mukom izborila. Šunjić s Birminghamom ima ugovor do 2024., a Transfermarkt ga cijeni na 4 milijuna eura.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 12:22