StoryEditor
nisu u kontaktu

Biserka Petrović o Draženovoj bivšoj djevojci: Ona je monstrum

Piše desk  /  22.10.2022., 07:49h

Automobil je vozila Draženova djevojka Klara koja se uspješno oporavila. Ubrzo se opet vratila za volan, a 2001. godine udala se za legendarnog njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa.

Košarkaški genijalac Dražen Petrović, kojeg su mnogi zvali i Mozartom ove igre, rođendan je na današnji dan, 22. listopada, prije 58 godina.

Nažalost, kao što svi dobro znamo, tragično je preminuo 1993. godine, ali ostavio je brojne uspomene koje podsjećaju na to kakva je ljudska i igračka veličina bio.

Karijeru je Dražen počeo s 15 godina u Šibenci iz koje je 1984. prešao u Cibonu. S vukovima je osvojio dva naslova europskog prvaka, Kup pobjednika kupova, jedan naslov jugoslavenskog prvaka, te tri kupa bivše države.

Uslijedio je odlazak u madridski Real 1988. s kojim je uzeo španjolski Kup i europski Kup pobjednika kupova. No, njegova sudbina bila je najjača košarkaška liga svijeta, gdje je došao 1989. iako je još 1986. bio biran kao 60. izbor drafta od strane Portland Trailblazersa, s kojima je izborio i finale NBA lige. Nakon toga otišao je u New Jersey, gdje je u sezoni 1992./93. izabran u treću najbolju momčad NBA lige.

A onda je njegov život naprasno stao. Tog kobnog 7. lipnja 1993., vraćao se iz Poljske s još dvije žene. Oko 17:30 toga dana, golf se punom brzinom zabio u kamion u cisternu, a Dražen, koji je sjedio na suvozačkom mjestu, na mjestu je poginuo.

Dražena nema već 29 godina. Košarkaški Mozart poginuo je u automobilskoj nesreći 7. lipnja 1993. godine na njemačkoj autocesti. S Draženom su u crvenom Golfu bile njegova djevojka Klara i njezina prijateljica Hilal Edebal, talentirana košarkašica Sveučilišta Niagara.

Automobil je vozila Draženova djevojka Klara koja se uspješno oporavila. Ubrzo se opet vratila za volan, a 2001. godine udala se za legendarnog njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa. Šest godina kasnije paru se rodila kći, a 2010. godine u osmom mjesecu trudnoće Klara je izgubila dijete. Iste godine preminuo je i njezin brat Ladislav. Klara se nikada nije javila prijateljici Hilal, ali ni Draženovoj majci Biserki Petrović.

– Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno u Frankfurt po Dražena – rekla je jednom prilikom Biserka Petrović, podsjeća Vecernji.hr.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:02