StoryEditor

Bivši vođa Delija: "Htjeli smo Draženu slomiti noge. Pratili smo ga po Zagrebu"

Piše desk  /  05.02.2024., 11:10h

Zoran Timić Tima, koji je tijekom 80-ih i 90-ih bio vođa Delija, navijača Crvene Zvezde, na službenom YouTube kanalu tog kluba ispričao je o jezivom planu Zvezdinih navijača sredinom 80-ih. Na Zvezdinom kanalu počelo je emitiranje serijala "Ultras, Timina priča" o povijesti Delija. Timić je u prvom nastavku ispričao:

"Petrović je tada bio najbolji igrač Cibone s kojom se Zvezda mučila i željeli smo ga neutralizirati. Prvo smo ga htjeli zaplašiti i prijetiti mu, a poslije i da ga prebijemo. Ideje su se sve više radikalizirale, pa smo došli do toga da mu palicama polomimo noge pred neku važnu utakmicu protiv Zvezde. Pratili smo ga nekoliko dana u Zagrebu, ali je to bilo dosta teško, jer tada nisu postojali mobiteli. No, saznali smo njegovu rutinu, gdje ide poslije treninga, u kojem kafiću sjedi, gdje stanuje..."

Bivši vođa Delija dodaje: "Problem je bio što nikada nije išao sam, uvijek je bio s djevojkom ili društvom. Vratili smo se u Beograd i dogovorili da sve to uradimo kad bude odlučujuća utakmica s Cibonom te sezone. No, izgubili smo tada već u polufinalu, pa nije bilo potrebe za nečim takvim."

Timić govori i da su Delije imali stožer u centru Zagreba, u Medulićevoj ulici, i to u istoj zgradi u kojoj je bio omiljeni kafić Bad Blue Boysa. "Počeli smo se družiti sa Srbima iz Zagreba koji su navijali za Zvezdu. To je preraslo u takvo drugarstvo da je stan u Medulićevoj ulici u centru Zagreba postao naša navijačka baza tamo. Tu smo se skupljali i smišljali akcije da napadamo navijače Dinama ili Cibone i uzmemo im transparente. U prizemlju te zgrade bila je kafana Kalnik, glavna baza Bad Blue Boysa. To smo saznali tek nekoliko godina kasnije."

Dnevnik.ba

25. veljača 2024 15:31