StoryEditor
mostarski judo klub

๐๐จ๐ฏ๐ž ๐Ÿ‘ ๐ฆ๐ž๐๐š๐ฅ๐ฃ๐ž ๐ณ๐š ๐ฃ๐ฎ๐๐จ ๐ค๐ฅ๐ฎ๐› ๐‡๐ž๐ซ๐œ๐ž๐  ๐ฌ ๐ฉ๐ซ๐ฏ๐ž๐ง๐ฌ๐ญ๐š๐ฏ๐š B๐š๐ฅ๐ค๐š๐ง๐š

Piลกe desk  /  24.09.2023., 14:19h

Proteklog vikenda (23.09.2023.) odrลพano je balkansko prvenstvo za juniore i juniorke do 21 godine. Tehniฤki organizator turnira bio judo savez Bosne i Hercegovine a natjecanje se odrลพalo u Cazinu.

Na balkanskim prvenstvima pravo nastupa imaju svi osvajaฤi medalja s drลพavnog prvenstva iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Turske, Cipra, Kosova, Moldavije i Albanije i Grฤke.

Juฤer je na natjecanju u Cazinu potpisan sporazum u ulasku i Slovenije u Balkanski judo savez i time se taj savez proลกirio za joลก jednu jaku ฤlanicu iz naลกeg okruลพenja.

Judo klub Herceg sudjelovao je s ekipom kadeta iako je turnir bio za uzrast juniora.

Osim ลกto je Herceg bio najbrojniji klub po broju sudionika na turniru bio je (uz klub s Pala) i najuspjeลกniji uz klub po broju osvojenih medalja. Dodatno na teลพini rezultata daje ฤinjenica da su svi momci i cure joลก uvijek po uzrastu kadeti.

Ekipu Hercega ฤinili su: Gabriela Raiฤ, Klara Mariฤ‡, Petra Jovanoviฤ‡, Ivana Buntiฤ‡, Ivan Miliฤ‡eviฤ‡ i Ivano ฤinkiฤ‡.

ฤ๐ข๐ง๐ค๐ข๐œฬ ๐ฌ๐ซ๐ž๐›๐ซ๐ž๐ง๐ข, ๐๐ฎ๐ง๐ญ๐ข๐œฬ ๐ข ๐‘๐š๐ข๐œฬŒ ๐›๐ซ๐จ๐ง๐œฬŒ๐š๐ง๐ž

U najbrojnijoj kategoriji turnira (-81kg) Ivano ฤinkiฤ‡ je napravio veliko iznenaฤ‘enje i doลกao do finala kategorije iako najmlaฤ‘i u konkurenciji.

Redom je pobjeฤ‘ivao ฤuriลกiฤ‡ Andriju (CG), Fabiana Iorgu (ROU) te Elbasa Selahatina (TUR). U finalnoj borbi gubi od Anesa Veselog,(KOS) i tome uzima srebro koje je vrijedno kao i samo zlato. Podsjetimo, ฤinkiฤ‡ je kadetski prvak balkana za 2022. Ovo je njegova druga balkanska medalja.

Gabriela Raiฤ (-48kg) je prvo kolo bila slobodna a onda u drugom kolu za nepunih 40 sekundi pobjeฤ‘uje Bugarku Kirilovu. Kirilova je u meฤu prije slavila protiv Sare Osmani (KOS) koja je osvajaฤica medalje s europskog kupa u Skoplju.

U polufinalnom meฤu Raiฤ je zaustavljena od Elif Kirt (TUR) i time odlazi u borbu za treฤ‡e mjesto. Valja dodatni kako je Kirt na kraju otiลกla do kraja i osvojila zlato.

U borbi za bronฤanu medalju za manje od minute Raiฤ pobjeฤ‘uje reprezentativnu kolegicu ฤuriฤ‡ Milicu i time osvaja svoju treฤ‡u medalju s balkanskih prvenstva. Raiฤ je ulazna godina kadetkinja a veฤ‡ pravi zapaลพene rezultate i u uzrastu juniorki.

Ivana Buntiฤ‡ natjecala se u najbrojnijoj ลพenskoj kategoriji turnira (-63kg).

U prvoj borbi ลพdrijeb joj daje Kasandru Kovaci (ALB). Za manje od tri minute Buntiฤ‡ je natjerala Kovaci na tri kazne i time prolazi u slijedeฤ‡e kolo. U slijedeฤ‡em kolu dolazi joj Lajos Orsolya (ROU) te za nju ne nalazi odgovor.ย 

Kroz repasaลพ redom su padale Ozdemir (TUR), Stojanoviฤ‡ (BiH) i za broncu Nedanovska (MKD). ฤŒetiri pobjede za Buntiฤ‡ priskrbile su joj drugu balkansku medalju u karijeri.

Peto mjesto zauzela je Petra Jovanoviฤ‡ a sedmo mjesto Klara Mariฤ‡.

Herceg je joลก predstavljao i aktualni kadetski balkanski prvak Miliฤ‡eviฤ‡ ali je u prvom kolu dobio diskutabilnu diskvalifikaciju i nije imao pravo za popravne borbe.

Veฤ‡ slijedeฤ‡eg vikenda odrลพava se drลพavno prvenstvo za seniore do 23 godine u Sarajevu gdje iz kluba oฤekuju nastavak dobrih rezultata.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 08:10