StoryEditor
Mostar

Gradonačelnik Kordić primio članove Judo kluba ‘Herceg‘

Piše fena  /  05.03.2024., 16:13h

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u utorak je u Gradskoj vijećnici primio članove Judo kluba "Herceg‘‘, jedinog kluba na svijetu koji u ovom trenutku ima dva judaša u top 5 na svjetskoj rang ljestvici.

Ivano Đinkić je prvi na svjetskoj rang ljestvici u kategoriji do 81 kilograma i višestruki je prvak Bosne i Hercegovine, prvak Balkana, te osvajač dva zlata s europskih kupova u Rigi i Koperu.

Ivan Miličević je peti na svjetskoj rang ljestvici u kategoriji do 90 kilograma i on je višestruki prvak Bosne i Hercegovine, prvak Balkana, a na europskim kupovima osvojio je četiri medalje, zlato u Rigi, srebro u Koperu, te bronce u Napulju i Follonici.

Judo klub "Herceg‘‘ iz Mostara je najbolja ekipa u BiH do 18 i do 23 godine, druga najbolja ekipa do 15 i do 21 godine, članovi kluba osvojili su 11 balkanskih medalja, dva puta bili prvaci Balkana, osvojili devet medalja na europskim kupovima, a klub se može pohvaliti sa 11 prvaka Bosne i Hercegovine u svim uzrastima, saopćili su iz Gradske uprave Mostara.

Gradonačelnik je čestitao članovima Kluba i njihovim trenerima na sjajnim rezultatima koje postižu te tom prigodom obećao potporu u njihovom daljnjem radu.

Uz Ivana Đinkića i Ivana Miličevića, na prijemu su bili njihovi treneri Marko Zrimšek i Mile Brkić.

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 06:35