StoryEditor
euro u rukometu

Austrija dala šansu Hrvatskoj za prolazak: Evo što se sve mora poklopiti

Piše desk  /  21.01.2024., 09:11h

Hrvatski rukometaši izgubili su od Mađarske 29:26 u drugom kolu drugog kruga Europskog prvenstva. U dvoboju drugog kola drugog kruga EP-a rukometaši Njemačke i Austrije odigrali su u Kölnu remi (22:22) i tako pružili slamku nade našoj ekipi.

Da bi Hrvatska ipak prošla u polufinale, puno se toga mora poklopiti. Naši rukometaši prvo moraju pobijediti Island i Njemačku, a Mađarska mora izgubiti od Njemačke i Francuske. Znamo da Njemačka u subotu nije uspjela pobijedili Austriju već je igrala remi (22:22) što nam ide u prilog. No, Nijemici moraju pobijediti Mađarsku.

Austrijanci su nam remijem olakšali situaciju, a skoro su bili na pomolu još jedne senzacije kada su vodili s 21:16, ali potom u zadnjih 10 minuta susreta nisu postigli gol. Sada Austrija protiv Francuske i Islanda smije uzeti najviše bod kako bi ostavila Hrvatsku u igri za polufinale, a onda kasnije i u natjecanju za neku od medalja.

Prolazak dalje

S obzirom na rezultat dvoboja Austrije i Njemačke, Hrvatska sada ima priliku da bude na drugom mjestu izjednačena s jednom od ovih reprezentacija te da na kraju odlučuje ukupna gol-razlika.

U oba slučaja Hrvatska bi sigurno prošla dalje. Dakle, iako su svi digli ruke nakon teškog poraza Hrvata, minimalne šanse i dalje postoje, ali dečki sada moraju stisnuti i dati sve od sebe da više ne upišu ni jedan poraz na ovom natjecanju. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:02