StoryEditor
problemi hrvatskog izbornika

Asanović zbog duga otišao s klupe Zambije. Predsjednik Saveza: Nije dolazio na posao

Piše desk  /  23.09.2022., 19:55h

Aljoša Asanović je sa svojim pomoćnicima napustio klupu reprezentacije Zambije zbog duga tamošnjeg Saveza. Kako piše niz afričkih medija, Asanović je i dalje službeno izbornik Zambije, ali neće obnašati tu dužnost dok mu Savez ne isplati dug koji je nastao od siječnja, kada je Asanović postao izbornik.

Do novca za koji tvrdi da mu Savez duguje Asanović neće doći lako, barem ako je suditi prema reakcijama iz Zambije. Predsjednik Zambijskog saveza Andrew Kamanga dao je izjavu za tamošnje medije i istaknuo da Asanoviću nisu dužni ništa zbog toga što nije došao na posao čak šest tjedana nakon 30. srpnja i domaćeg poraza od Mozambika, prenosi Index.hr.

Kraj priče

Podsjetimo,  Asanović je svoju avanturu u Zambiji započeo početkom godine, a prije dva mjeseca je odradio prve utakmice kao izbornik i odmah došao do trofeja na COSAFA Cupu (turnir za momčadi iz Južne Afrike u organizaciji Vijeća nogometnih saveza Južne Afrike), ali sada se čini da je suradnji došao kraj.

"U ponedjeljak smo imali online sastanak s Asanovićem. On tvrdi da mu dugujemo 40.000 dolara te da je spreman otići ako mu isplatimo 25.000. Naš je stav da mu nismo ništa dužni. Tražili smo da se pojavi na poslu i priključi reprezentaciji u Maliju.

Nemoralno je od njega da traži plaću, a nije radio. Domaće prvenstvo počelo je prije šest tjedana. Trebao bi biti u Zambiji, a ne u Hrvatskoj. Otišao je bez dopuštenja i čekamo da se vrati", rekao je Kamanga.

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 10:15