StoryEditor
prekinuta utakmica

Argentinski nogometaši dolaze u Hrvatsku u karantenu

Piše Hina  /  06.09.2021., 19:52h
Dvojica nogometnih reprezentativaca Argentine poletjela su iz Brazila prema Hrvatskoj gdje će boraviti tjedan dana u samoizolaciji kako bi izbjegli dužu dvotjednu karantenu u svom matičnom engleskom klubu Aston Villi, rekao je brat jednog od igrača.

Vratar Emiliano Martínez i vezni igrač Emiliano Buendia bili su u momčadi Argentine koja je trebala igrati s Brazilom kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo. No, nedjeljni susret u brazilskom Sao Paolu prekinut je ubrzo nakon početka jer ta dvojica nogometaša, kao i Tottenhamovi argentinski igrači Cristian Romero i Giovano Lo Celso, nisu proveli dvotjednu samoizolaciju po dolasku u tu južnoameričku zemlju.

Prema pravilima u Brazilu svatko tko dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva mora dva tjedna provesti u karanteni.

Aston Villa je još uoči utakmice izvijestila kako će se Martínez i Buendia vratiti u Birmingham po završetku tog susreta dok će njihovi suigrači iz Argentine igrati s Bolivijom u četvrtak.

Martínez i Buendia su htjeli sjesti u avion te direktno otputovati iz Brazila u Hrvatsku, no u svojstvu deportiranih osoba poslani su u ponedjeljak u podne čarterom argentinske reprezentacije u Madrid od kuda trebaju nastaviti put prema Hrvatskoj.

"Još u subotu je dogovoreno da Emiliano u ponedjeljak otputuje u Hrvatsku. O tome su razgovarali njegov klub Aston Villa i Argentinski nogometni savez", rekao je Martínezov brat čije riječi prenose argentinske novine La Capital i Olé.

Dvojica Argentinaca će u Hrvatskoj provesti tjedan dana u karanteni pa otputovati za London. Tako namjeravaju izbjeći dvotjednu karantenu po slijetanju u London, obveznu za putnike iz Brazila u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Martìnez je u petak startao u početnoj postavi Argentine u gostujućoj pobjedi 3-1 nad Venecuelom te je također počeo susret s Brazilom. Buendia je u obje utakmice bio na klupi za pričuve.

Dnevnik.ba

02. prosinac 2022 15:00