StoryEditor
trener reala

Ancelotti: Modrić mora odlučiti gdje će igrati iduće sezone

Piše fena  /  31.01.2024., 16:08h

Realov trener Carlo Ancelotti rekao je u srijedu da je 38-godišnji hrvatski veznjak Luka Modrić "legenda" koja mora odlučiti gdje će igrati iduće sezone nakon što mu 30. lipnja istekne postojeći ugovor u Madridu.

"Kao što sam već bio rekao, Luka je nogometna legenda, on je legenda Real Madrida. Odluke o idućoj sezoni mora donijeti on", odgovorio je Ancelotti na konferenciji za medije upitan bi li volio da Modrić nastavi igrati za Real Madrid iduće sezone.

Zasad je nepoznato hoće li uprava ponuditi produženje ugovora kapetanu hrvatske reprezentacije koji je u Real došao u ljetnom prijelaznom roku 2012.

Ancelotti je ostavio Modrića na klupi za pričuve u posljednje dvije utakmice s Almerijom i Las Palmasom. Štoviše, nije ga poslao niti na zagrijavanje tijekom tih susreta u kojima je "Kraljevski klub" pobijedio s 3-2 i 2-1.

"Rekao sam tada ono što sam i mislio. Mlade igrače, poput Arde Gulera (18), mogu poslati na zagrijavanje znajući da ih neću uvoditi u igru, ali to ne mogu raditi s Lukom Modrićem koji ima (gotovo) 39 godina, koji je osvojio pet Liga prvaka i koji je klupska legenda", rekao je Ancelotti koji u svakoj utakmici ima pravo na pet zamjena.

"Dakle, kada budem siguran da će on igrati slat ću ga na zagrijavanje, a ako ne budem siguran neću ga slati. Luka to zna", dodao je.

Ancelotti nije rekao hoće li Modrić, koji je u srijedu normalno trenirao sa suigračima, nastupiti u madridskom predgrađu Getafe. Trener na raspolaganju ima sedmoricu veznih igrača. Prije četiri dana je rekao da je Modrić fizički dobro i da će "biti spreman za iduću utakmicu".

Ove sezone je nastupio u 24 utakmice tijekom kojih je upisao šest asistencija i jedan pogodak.

Real Madrid je drugoplasirana momčad španjolskog prvenstva s 54 boda, jednim manje od Girone koja ima utakmicu više. Getafe s 29 bodova zauzima deseto mjesto. Utakmica na stadionu Coliseum na rasporedu je u četvrtak, od 21 sat.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 20:15