StoryEditor
transferi

16-godišnji Hrvat prošao liječnički pregled. Prelazi u Bayern, hrvatskom prvoligašu višemilijunska odšteta

Piše DESK  /  04.09.2021., 20:15h
Sjajni mladi veznjak star je tek 16 godina i tri mjeseca, ali već drži dva rekorda HNL-a.

Lovro Zvonarek (16) prošao je liječnički pregled u Münchenu, javlja Bildov glavni nogometni novinar Tobi Altschäffl.

Klub iz Koprivnice će na dobiti oko dva milijuna eura odštete nakon što potpiše ugovor, ali ispune li se određeni bonusi, cifra može narasti do čak 5 milijuna eura, čime bi Zvonarek postao jedan od najskupljih tinejdžera u povijesti HNL-a. 

Zvonarek će do kraja sezone ostati u Slavenu kao igrač Bayerna, dakle u aranžmanu sličnom onom Joška Gvardiola prije njegovog odlaska iz Dinama u Leipzig.  

Ranije ove godine je uz dozvolu Slavena bio na treninzima u Bayernu, gdje je oduševio.

Najveći njemački klub htio ga je otkupiti odmah za oko 750 tisuća eura te dovesti u omladinsku školu, ali Zvonarek je to odbio i potpisao profesionalni ugovor sa Slavenom.

Sada se to Slavenu višemilijunski isplatilo jer Zvonarek samo što nije prešao u Bayern i to uz fantastične uvjete za podravski klub.

Index Sport piše da je za Zvonareka, kojeg je pratio niz najvećih svjetskih klubova, visoke ponude dalo više klubova. Među njima su Manchester City, Borussia Dortmund i Dinamo. Ipak, Bayern je bio najkonkretniji i najizdašniji.

Sjajni mladi veznjak Slaven Belupa star je tek 16 godina i tri mjeseca, ali već drži dva rekorda HNL-a.

Na utakmici Slavena i Rijeke je sa 16 godina i četiri dana postao najmlađi igrač koji je ikad zaigrao u hrvatskoj prvoj ligi.

Deset dana kasnije, u zadnjem kolu prošle sezone je protiv Varaždina postigao gol za pobjedu 1:0, čime je postao najmlađi strijelac HNL-a u povijesti. 

U sedam kola aktualnog prvenstva odigrao je pet utakmica, ali ona protiv Dragovoljca prošlog vikenda, koja mu je ukupno sedma u HNL-u, vjerojatno mu je i zadnja u hrvatskom prvenstvu, ali samo kao formalno nogometašu koprivničkog kluba.

Sad će tamo biti kao igrač Bayerna na posudbi. 

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 11:03