StoryEditor
Trik za čišćenje

Žena pokazala koliko je prljavštine u navlaci za krevet i otkrila kako je se riješiti

Piše Desk  /  25.03.2022., 11:46h
Prljavština se nerijetko skuplja na mjestima koje uopće nemamo naviku čistiti.

Nema boljeg osjećaja nego ući u udoban, čist i mirisan krevet nakon stavljanja nove posteljine. Iako su neki lijeni kad je redovita promjena posteljine u pitanju, postoji šansa da će ih idući slučaj motivirati za češćim vođenjem računa o tome.

Naime, žena po imenu Danielle Christina na TikToku poznata kao @momthatlovestoclean, stekla je preko 2 milijuna pratitelja zahvaljujući svojim videima putem kojih nudi korisne savjete za čišćenje.

Nedavno je otkrila koliko je važno skidati navlake s madraca i kauča, a kad vidite koliko prljavštine izlazi iz njih, poželjet ćete to uraditi što prije. "Skidanje navlaka je metoda čišćenja osmišljena da ukloni sve nakupine s tkanina u vašem domu", započela je.

Sezonsko čišćenje

"Radim to sezonski sa svim navlakama u kući." U kadi punoj vrele vode pomiješala je pola šalice deterdženta za rublje, jednu trećinu šalice boraksa i malo sode za pranje rublja. Zatim je stavila tkaninu u vodu i počela je vrtjeti.

"Premještajte rublje svakih 30 minuta tijekom četiri sata", savjetovala je. Voda je ubrzo postala žuta i mutna. Sva nakupljena prljavština koja nije izašla tijekom redovitih ciklusa pranja sada se izvukla. Odgovarajući pratiteljici koja je pitala kako ga iscijedi da se počne sušiti, Danielle je rekla da rublje jednostavno nagazi. Pratitelji su također dodali da ova metoda dobro funkcionira za prljavu odjeću, prostirke i sportske kape koje su ispunjene znojem i kremom za sunčanje.

@momthatlovestoclean I do this seasonally & all the bedding looks new again. I’m always shocked #laundrystripping #tide #borax #cleantok #cleaningtiktok ♬ Forever - Labrinth

Dnevnik.ba

25. srpanj 2024 04:04