StoryEditor
Prijepolje

Komunalci "čistili" obalu bacajući smeće natrag u rijeku

Piše desk  /  01.12.2022., 14:04h

Svakodnevno smo svjedoci raznih događaja koji se kose s realnošću i za koje je nekada jako teško pronaći objašnjenje, a ovog puta jedan takav prizor dolazi iz susjedstva, točnije Prijepolja na jugozapadu Srbije.

Prijepolje je mala općina u zlatiborskom okrugu koja se nalazi na obalama dvije rijeke, od kojih je jedna Lim koji dolazi iz Crne Gore, sklon poplavljenju tijekom dugih kišnih dana.

Nedavno je ovu regiju pogodilo snažno nevrijeme praćeno obilnim kišnim padalinama koje su izazvale upravo bujanje Lima, što je stvorilo štetu priobalnim dijelovima Prijepolja.

Kao što je to već poznato, rijeka kada poplavi sa sobom na površinu iznese većinom smeće, mulj i granje. Nakon što se povuče u svoje korito, dužnost lokalnih komunalnih poduzeća je da posljedice štete sanira i očisti obalu rijeke.

Sudeći prema videosnimkama koji kruže na društvenim mrežama, radnici Javnog komunalnog poduzeća Lim iz Prijepolja su malo drugačije shvatili svoje obveze, pa su tako smeće koje je rijeka iznijela na površinu pokušali sanirati - vraćanjem u rijeku.

Ovaj priobalni dio grada, točnije šetalište koje se nalazi tik uz rijeku, napravljen je nedavno, a čini se da komunalni radnici žele održati čistoću grada vraćanjem smeća u rijeku koji je upravo ona izbacila, a koji je produkt upravo ovakvog istog ponašanja - odnosno nemara i nebrige građana za okoliš, prirodu i rijeke.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:02