StoryEditor
Željka Mitrović Jurić

Vukovarska ‘Djevojčica u plavom kaputiću‘ u emisiju došla u Torcidinoj majici, evo zašto...

Piše desk  /  20.11.2021., 13:28h
Željka Mitrović Jurić, ‘djevojčica u plavom kaputiću‘, koja je postala simbol stradavanje djece u Domovinskom ratu, gostovala je u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska‘.

Prije nešto više od dvije godine ona je u postala članica Torcide, rekla je da joj je to bio dječji san.

- U Split sam došla na odmor, volim ovaj grad koji ima neku posebnu dušu, a imam tu i puno prijatelja. Moram se zahvaliti Torcidi koja me dočekala kao kraljicu, spontano smo se okupili i posjetili mural koji je meni posvećen. Moje emocije bile su na vrhuncu, miješale su se sreća, tuga i ponos. Vratila su se sjećanja, ali je velika čast da ti odaju takvu počast - rekla je za Dalmatinski portal u kolovozu 2019. godine.

U intervjuu je otkrila i da prati Hajdukove utakmice, ali da je želja za učlanjenjem u Torcidu bila iz nekih drugih razloga.

- Ne postoji navijačka skupina u Hrvatskoj koja pokazuje toliko zajedništvo na utakmicama, ali i van nogometnih stadiona. Lijepo je vidjeti da je Torcida uz svoj klub kada pobjeđuje, ali i kada im ne ide lako. Posebni su i po tome što im nikad nije problem okupiti se i pomoći drugima u nevolji, a ne moram isticati kako su bezbroj puta sudjelovali u humanitarnim akcijama. Čast mi je što su me primili u takvu zajednicu - kazala je Željka Mitrović Jurić.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 01:37