StoryEditor
hrvatska pjevačica

Severina čestitala Bajram uz fotografiju Cvijeta Srebrenice, odmah se javio srpski medij: "Opet provocira!"

Piše desk  /  04.05.2022., 15:55h
Popularna hrvatska pjevačica Severina Vučković u ponedjeljak je na Instagramu muslimanima čestitala Ramazanski bajram, praznik koji obilježava kraj mjeseca ramazana.

Na Instagram storyju pjevačica je napisala "Bajram Šerif Mubarek Olsun", a uz čestitku je objavila i fotografije bosanske košulje i Cvijeta Srebrenice, neslužbenog simbola srebreničkog genocida.

image

Severinina objava

INSTAGRAM -

Srpski Kurir brzo je reagirao na Severininu objavu, napisavši da je spominjanje Srebrenice u tom kontekstu "provokacija".

"Nismo dugo čekali da Severina Vučković ponovo spomene Srebrenicu, baš na dan kada to nije trebalo biti. Na Bajram, jedan od najradosnijih praznika koje slave muslimani, spomenula je njihovu bolnu temu, odnosno Srebrenicu", navodi Kurir.

"Zanimljivo je da nitko, pa ni sami muslimani, kojima je ovaj praznik jako važan, u to vrijeme ne prakticiraju spominjanje ove temu. Stoga su mnogi Severinini pratitelji posumnjali da se radi o provokaciji, što joj nije strano", piše srpski medij dalje.

Inače, Severina je nedavno u emisiji na BHT1 iznijela svoje mišljenje o Srebrenici.

"Ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid - što i je bio genocid, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin. Ali, radi se samo o tome, da ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni ne priznaju da se to tako zove", rekla je tada slavna pjevačica.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:45