StoryEditor
lavina komentara

Luksuzni terenac na zimskim gumama ne može uzbrdo, znate li zašto?

Piše desk  /  30.12.2021., 10:20h
I dok se jedni smiju komentirajući kako bi i osobnim automobilom svladali ovakvu "prepreku", drugi su puni opravdanja.

Range Rover Sport je, kao i svaki Land Rover, na domaćem terenu i izvan asfalta. Ipak, nije svemoguć.

Upravo to sugerira nedavno objavljen video u kojem Range Rover i njegov vozač muku muče s usponom na snijegom prekrivenoj cesti. Usprkos pogonu na sve kotače, pa i Michelinovim zimskim gumama, malo snijega na cesti pokazalo se kao teška, pa i nepremostiva prepreka. Nakon nekoliko pokušaja vozač je naprosto morao kapitulirati i priznati da je ovaj put Range Rover dobio preteški zadatak. 

I dok se jedni smiju komentirajući kako bi i osobnim automobilom svladali ovakvu "prepreku", drugi su puni opravdanja. Nekima je sumnjivo što vozač niti nakon ponovljenog pokušaja nije uspio svladati uspon pa krivnju prebacuju upravo na njega i nedostatak iskustva. 

Drugi će pak konstatirati kako je problem u elektronici, odnosno sustavu kontrole proklizavanja koji je potrebno prije isključiti. Ipak, možda najlogičnije objašnjenje ide u smjeru nedostatka trenja, a koje može biti posljedica istrošenih guma, ali i činjenice da je ispod snijega površina zaleđena. U takvim slučajevima i vozilo kalibra Range Rovera ne može puno, piše Index Auto.

Dnevnik.ba

24. siječanj 2022 07:56