StoryEditor
Eurovizija

Konstrakta na Eurosongu zaplijenila pažnju stranih medija: "Ovo je vrlo, vrlo čudno"

Piše Desk  /  11.05.2022., 12:53h
Počela je Eurovizija, a osim pažnje hrvatske javnosti, srpska predstavnica Konstrakta zaintrigirala je strane novinare.

"Obožavatelji već reagiraju na bizarnu pjesmu Srbije koja sadrži neobičnu referencu na kosu Meghan Markle. "Duboko hidratizirana" kosa vojvotkinje od Sussexa dobila je pohvalu u pjesmi Corpore Sano srpske pjevačice Konstrakte, a to samo pokazuje da uvijek treba očekivati neočekivano na natjecanju za pjesmu Eurovizije", piše novinar Independenta Harry Fletcher.

Nastavlja da latinski naziv pjesme u prijevodu znači "u zdravom tijelu", te da je Konstraktin tekst čudan čak i prema standardima Eurovizije. 

"Počinje stihom 'Koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle? Pjevačica potom nastavlja s izvođenjem pjesme pune stihova o važnosti ispijanja vote te ukazuje na povezanost problema s jetrom i krugova ispod očiju. Umjetnica mora biti zdrava, nastavlja se u refrenu prije nego se doda Bože daj zdravlja. Pjevačica za to vrijeme na pozornici pere ruke u instalaciji koja sliči kozmetičkom salonu", nastavlja 

Potom dodaje da je sama Konstrakta rekla da Meghan Markle nije toliko važna, već je predstavnica svih onih ljudi u medijima na koje smo fokusirani.

"Još me nije kontaktirala, ali bih voljela da čuje pjesmu! Ovo je pjesma o atmosferi u kojoj živimo, koja je zdravlje stavila kao najveću vrijednost", istaknula je Konstrakta.

"Sve je vrlo, vrlo čudno, ali dobrodošao podsjetnik zašto toliko volimo Euroviziju", zaključuje Fletcher i dodaje da se drugo polufinale Eurosonga održava četvrtak, a finale u subotu, piše Index.hr.

Dnevnik.ba

16. svibanj 2022 18:01