StoryEditor

"Slovenac može, Srbin ne može!; Sutkinja glumi za Oscara!; Sramota!"

Piše D  /  07.09.2020., 09:09h

Eliminacija Novaka Đokovića s US Opena i to diskvalifikacijom nakon što je sutkinju pogodio direktno lopticom u vrat apsolutno je sportska vijest broj jedan u svijetu. Mediji se uglavnom slažu da je odluka pravedna, no iz Srbije dolaze i naslovi koji možda sve povezuju s "teorijama zavjera"...

"Sutkinja glumi za Oscara!", "Novak protiv ATP-a i lijepo su mu napakirali", "Kao da ju je metak pogodio"..., samo su neke bile od reakcija medija, a autor ovih je - Kurir.

"Smetaš im, Nole! Mene je sramota ove odluke, pitanje je bi li bio diskvalificiran Federer u ovakvoj situaciji! Bodeš im oči jer si iz Srbije!", piše B92.

Tabloidni Alo povezuje ovaj primjer s nedavnim, na istim terenima, kad je Aljaž Bedene pogodio kamermana lopticom i prošao uz ispriku bez dodatnih posljedica.

"Slovenac može, Srbin ne može! Đokoviću je zabranjeno da stigne i prestigne Federera po broju naslova!", piše Alo.

Neki mediji su otišli toliko daleko pa su se prisjetili dva slučaja Milorada Čavića. Jedan se odnosi na "ukradeno" zlato protiv Michaela Phelpsa (2008), Amerikanac je tad slavio za stotinku prednosti, a drugi slučaj se odnosi na brutalnu kaznu i suspenziju jer je na svečanost dodjele medalja u Eindhovenu prodefilirao u majici "Kosovo je Srbija", prenosi Jutarnji.hr.

Eliminacija Novaka Đokovića svakako nije najbolje sjela fanovima, ali ima i onih koji ipak u svemu ovome vide, kao što je Novak i sam napisao, "životnu lekciju". Jer u konačnici, sam je kriv...

PROČITAJTE JOŠ: Đoković odbio doći na presicu, oglasio se na Instagramu

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 02:48