StoryEditor

Đoković odbio doći na presicu, oglasio se na Instagramu

Piše D  /  07.09.2020., 07:09h

Novak Đoković nije se pojavio na press konferenciji nakon diskvalifikacije s US Opena. Prvi tenisač svijeta u prvom setu osmine finala gubio je 6:5 nakon breaka Pabla Carrena-Buste. Osim gema, Đoković je izgubio i živce te je bez gledanja napucao lopticu koja je slučajno pogodila linijsku sutkinju u vrat. Ona je pala na pod i imala je problema s disanjem. Đoković se ispričao, ali nije uspio izbjeći tešku kaznu sukladno pravilima US Opena.

Na terenu je nakon incidenta bio uznemiren, raspravljao je sa sucima i objašnjavao: "VI birate u ovoj situaciji? Hoćete me sad izbaciti? Ovo je moja karijera, na centralnom terenu, u Grand Slamu... Ona ne mora u bolnicu"

Nakon desetak minuta stigla je odluka da je Đoković izbačen s turnira, a ubrzo je US Open izdao priopćenje u kojem su mu izrečene sankcije.

Trenutačno prvi igrač svijeta, koji s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom vodi mrtvu trku za titulu najboljeg tenisača svih vremena, nije se pojavio na službenoj press konferenciji u Flushing Meadowsu. Brzo je napustio teniski kompleks u New Yorku.

Izjavu je objavio putem Instagrama.

"Tužan sam i prazan nakon ove situacije. Provjerio sam sa sutkinjom i organizatorima kako se osjeća i hvala bogu, dobro je. Neizmjerno mi je žao što sam joj uzrokovao toliki stres. Toliko nenamjerno, toliko krivo. Neću objaviti njezino ime kako bih joj zaštitio privatnost. Što se tiče diskvalifikacije s turnira, moram živjeti s tim, preboljeti razočarenje i sve ovo pretvoriti u lekciju da bih narastao kao igrač i čovjek. Ispričavam se organizatorima US Opena i svima koji su uključeni u turnir zbog svog ponašanja. Zahvalan sam svom timu, obitelji i navijačima koji stoje iza mene kao čvrsta stijena. Uvijek su tu. Hvala vam, tako mi je žao", napisao je Đoković.

Dnevnik.ba

20. rujan 2021 12:29