StoryEditor
poljska

Vozač kamiona promašio izlaz na autocesti, a zatim ga je blokirao. Nastala je kaotična prometna nesreća

Piše desk  /  18.09.2022., 08:00h

Sve je počelo kada se vozač kamiona potpuno zaustavio u desnoj traci nakon što je promašio izlaz, izazvavši zastrašujuću nesreću

Autocesta je obično opušteno okruženje za vozače kamiona, ali koliko stvari mogu i njima poći po zlu pokazuje ova snimka koja stiže iz Poljske. Sve je počelo kada se vozač kamiona potpuno zaustavio u desnom traku nakon što je promašio izlaz, izazvavši zastrašujuću nesreću u kojoj su sudjelovala još dva kamiona.

Na snimci se vidi kako se prvi kamion potpuno zaustavlja na autocesti. Nekoliko sekundi kasnije, drugi kamion se približava velikom brzinom i bez dovoljno vremena za kočenje udara u kamion koji stoji.

Međutim, noćna mora ne prestaje - treći kamion se približava s male udaljenosti, no srećom, ovaj vozač je uspio izbjeći sudar manevrom u nuždi. On je samo okrznuo kamion i izbjegao ozbiljna oštećenja. Promet u trenutku incidenta nije bio toliko gust, što je pomoglo da se izbjegne lančani sudar.

Ne znamo zašto je prvi kamiondžija odlučio stati, ali čini se da je promašio izlaz i nekako mislio da će se vratiti unatrag. Vožnja unatrag na autocesti je vjerojatno najgora stvar koju možete učiniti, jer stvara visokorizičnu situaciju za mnoge ljude koji to ne očekuju.

Snimka kamere otkriva da se nesreća dogodila 3. rujna. Prema lokalnoj novinskoj agenciji, dogodila se u blizini sela Dabrowica u Poljskoj, na cesti prema gradu Lublinu. Unatoč težini nesreće, samo jedna osoba je lakše ozlijeđena, prenosi Jutarnji.hr

Gledajući kabinu kamiona, pravo je čudo da je vozač prošao s lakšim ozljedama.

Dnevnik.ba

29. studeni 2023 18:39